Baka savetuje kako da napravite dobar kačamak.

Sastojci:

kukuruzno brašno

voda za kuvanje kačamaka

so

ulje

1 glavica crnog luka ili 2 struka mladog

malo sitnih čvaraka

100 g sira

200 g pavlake, kiselog mleka ili jogurta

Priprema:

U vodu staviti soli, pa kad provri dodavati brašno i mešati da nema grudvica. Kačamak ne sme da bude jako tvrd. Kuvati (ili peći) oko 5-6 min. Skloniti sa ringle. Na ulju propržiti seckan luk, pa dodati čvarke. U činiju na dno staviti pavlaku, kajmak, kiselo mleko ili jogurt (šta god da imate), pa viljuškom skidati kačamak sa varjače. Dodati pavlaku, pa čvarke i sir, pa opet kačamak i tako redom dok se ne utroši. Odozgo staviti čvarke i sir. Služiti toplo.

Napomena:

Vodu staviti onoliko koliko želite da spremite kačamaka. Ja sam stavila 1/2 l i dodavala brašna da bude gusto, ali ne previše. Pogledajte u VIDEU:

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: kodbakeugostima