Baka savetuje kako da napravite dobar kačamak.
Sastojci:
kukuruzno brašno
voda za kuvanje kačamaka
so
ulje
1 glavica crnog luka ili 2 struka mladog
malo sitnih čvaraka
100 g sira
200 g pavlake, kiselog mleka ili jogurta
Priprema:
U vodu staviti soli, pa kad provri dodavati brašno i mešati da nema grudvica. Kačamak ne sme da bude jako tvrd. Kuvati (ili peći) oko 5-6 min. Skloniti sa ringle. Na ulju propržiti seckan luk, pa dodati čvarke. U činiju na dno staviti pavlaku, kajmak, kiselo mleko ili jogurt (šta god da imate), pa viljuškom skidati kačamak sa varjače. Dodati pavlaku, pa čvarke i sir, pa opet kačamak i tako redom dok se ne utroši. Odozgo staviti čvarke i sir. Služiti toplo.
Napomena:
Vodu staviti onoliko koliko želite da spremite kačamaka. Ja sam stavila 1/2 l i dodavala brašna da bude gusto, ali ne previše. Pogledajte u VIDEU:
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom