Ako želite da vam i deca jedu povrće, onda isprobajte ovaj recept za brokoli.
Meso napravite po želji.
Sastojci:
2 šake brokolija
kačkavalj (po želji)
Za bešamel:
2 kašike ulja ili kašika putera
kašika brašna
2 dl mlakog mleka
so
Priprema:
Da biste napravili bešamel sos stavite puter ili ulje u tiganj. Kada se zagreje doda se brašno uz konstantno mešanje. Odmah posle brašna dodajte mleko i to se krčka na laganoj vatri 5-10 min. dok se ne sjedini. Sve vreme mešate. Posolite po ukusu.
Brokoli se kratko blanšira. Zatim ga stavite u vatrostalnu činiju, prelijete bešamel sosom i preko toga narendate kačkavalj. Zapeče se u rerni kratko nekih pet minuta samo da kačkavalj uhvati koricu.
Izvor:stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus