Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Kako se priprema KAČAMAK, tradicionalan srpski doručak

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Kako se priprema KAČAMAK, tradicionalan srpski doručak

Izvor: Foto: Stvar ukusa/Shutterstock

Kačamak ili palenta je tradiconalno srpsko jelo, prvi se od kukuruznog brašna, a služi se uz sir, mleko, kajmak ili već po želji i ukusu, varijacije su razne.

Ovaj pomalo zaboravljeni specijalitet je vrlo ukusan i zdrav.

Sastojci:

  • 1 l vode ili mleka (po želji, a može i mešavina)
  • malo soli
  • 500g kukuruznog brašna (količina zavisi od toga koliko gust kačamak volite)

Priprema:

U litar provrelog, malo posoljenog mleka ili vode dodavati kukuruzno brašno (najbolje je ako možete da nađete domaće, belo), ili palentu. Kuvati dok se ne postigne željena gustina, neprestano mešajući.

Kada je kuvano, poslužite uz jogurt, pavlaku, kajmak, sir…

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs 

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti