Kačamak ili palenta je tradiconalno srpsko jelo, prvi se od kukuruznog brašna, a služi se uz sir, mleko, kajmak ili već po želji i ukusu, varijacije su razne.
Ovaj pomalo zaboravljeni specijalitet je vrlo ukusan i zdrav.
Sastojci:
- 1 l vode ili mleka (po želji, a može i mešavina)
- malo soli
- 500g kukuruznog brašna (količina zavisi od toga koliko gust kačamak volite)
Priprema:
U litar provrelog, malo posoljenog mleka ili vode dodavati kukuruzno brašno (najbolje je ako možete da nađete domaće, belo), ili palentu. Kuvati dok se ne postigne željena gustina, neprestano mešajući.
Kada je kuvano, poslužite uz jogurt, pavlaku, kajmak, sir…
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus