Kačamak ili palenta je tradiconalno srpsko jelo, prvi se od kukuruznog brašna, a služi se uz sir, mleko, kajmak ili već po želji i ukusu, varijacije su razne.
Ovaj pomalo zaboravljeni specijalitet je vrlo ukusan i zdrav.
Sastojci:
- 1 l vode ili mleka (po želji, a može i mešavina)
- malo soli
- 500g kukuruznog brašna (količina zavisi od toga koliko gust kačamak volite)
Priprema:
U litar provrelog, malo posoljenog mleka ili vode dodavati kukuruzno brašno (najbolje je ako možete da nađete domaće, belo), ili palentu. Kuvati dok se ne postigne željena gustina, neprestano mešajući.
Kada je kuvano, poslužite uz jogurt, pavlaku, kajmak, sir…
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Keksići sa belom čokoladom i brusnicama
Jednostavan recept za goveđi pilav
Kako da ofarbate uskršnja jaja pomoću šlaga i boje
Kako da skinete farbu za jaja sa ruku brzo i lako
Salata od krastavaca, jaja i kukuruza