Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Kako se priprema KAČAMAK, tradicionalan srpski doručak

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Kako se priprema KAČAMAK, tradicionalan srpski doručak

  Izvor: Foto: Stvar ukusa/Shutterstock

Kačamak ili palenta je tradiconalno srpsko jelo, prvi se od kukuruznog brašna, a služi se uz sir, mleko, kajmak ili već po želji i ukusu, varijacije su razne.

Ovaj pomalo zaboravljeni specijalitet je vrlo ukusan i zdrav.

Sastojci:

  • 1 l vode ili mleka (po želji, a može i mešavina)
  • malo soli
  • 500g kukuruznog brašna (količina zavisi od toga koliko gust kačamak volite)

Priprema:

U litar provrelog, malo posoljenog mleka ili vode dodavati kukuruzno brašno (najbolje je ako možete da nađete domaće, belo), ili palentu. Kuvati dok se ne postigne željena gustina, neprestano mešajući.

Kada je kuvano, poslužite uz jogurt, pavlaku, kajmak, sir…

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs 

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti