Ako želite u ovaj rižoto možete dodati i propržene kobasice ili ga možete poslužiti kao prilog uz grilovanu piletinu.
Sastojci:
- 1 manji crni luk
- praziluk
- 4 čena belog luka
- pirinač
- pakovanje šampinjona
- 1 čaša belo vino
- parmezan
- so, biber
- par stabljika celera
- bujon
Priprema:
Iseckajte luk, praziluk i 2 čena belog luka, pa sve propržite uz dodatak seckanih stabljika celera. Dodajte pirinač, kratko propržite, pa nalijte belo vino. Kada vino ispari, nalivajte po malo bujon dok se pirinač ne skuva. U rižoto na kraju dodajte puter, parmezan, biber. Posebno ispržite pečurke sa seckanim belim lukom.
Servirajte rižoto, odozgo salata od rukole, pa na kraju pržene pečurke.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem