Ako želite u ovaj rižoto možete dodati i propržene kobasice ili ga možete poslužiti kao prilog uz grilovanu piletinu.
Sastojci:
- 1 manji crni luk
- praziluk
- 4 čena belog luka
- pirinač
- pakovanje šampinjona
- 1 čaša belo vino
- parmezan
- so, biber
- par stabljika celera
- bujon
Priprema:
Iseckajte luk, praziluk i 2 čena belog luka, pa sve propržite uz dodatak seckanih stabljika celera. Dodajte pirinač, kratko propržite, pa nalijte belo vino. Kada vino ispari, nalivajte po malo bujon dok se pirinač ne skuva. U rižoto na kraju dodajte puter, parmezan, biber. Posebno ispržite pečurke sa seckanim belim lukom.
Servirajte rižoto, odozgo salata od rukole, pa na kraju pržene pečurke.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus