Ako vam se ne dopada ova verzija bešamel sosa, onda koristite klasični recept. Mada sir koji se topi u ustima daje ovom sosu potpuno novu notu.
Sastojci:
- 40 g maslaca
- 1 čen belog luka
- 30 g brašna
- 500 ml bujona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- origano, biber, dimljenu začinsku papriku
- 50 g čedar sira
- 500 g pilećeg filea
- malo mocarele
Priprema:
Maslac otopite, pa dodajte seckani beli luk i malo propržite. Zatim dodajte brašno i mešajte žicom, pa sipajte supu/bujon i krčajte nekih 7-8 minuta. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje i začine. Sada dodajte rendani čedar i sve to lepo promešajte. Na kraju dodajte malo svežeg peršuna. Krčkajte još par minuta i isključite.
Skuvajte meso, sitno iscepkajte i dodajte u sos. Promšajte, pa dodajte malo mocarele i sve sjedinite. Po dnu tepsijte rasporedite malo fila, pa uzmite tortilju, stavite 2-3 kašike fila i onda umotajte kao palačinku. Ređajte u tepsiju. Preko tortilja sipajte preostali fil.
Pecite na 200°C nekih 15 minuta, pa izvadite, stavite preko iscepkanu mocarelu i izrendani čedar i vratite u rernu na nekih 7-8 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: letinakuhinja
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način