Ako vam se ne dopada ova verzija bešamel sosa, onda koristite klasični recept. Mada sir koji se topi u ustima daje ovom sosu potpuno novu notu. 

Sastojci:

  • 40 g maslaca 
  • 1 čen belog luka
  • 30 g brašna
  • 500 ml bujona 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • origano, biber, dimljenu začinsku papriku 
  • 50 g čedar sira 
  • 500 g pilećeg filea 
  • malo mocarele 

Priprema:

Maslac otopite, pa dodajte seckani beli luk i malo propržite. Zatim dodajte brašno i mešajte žicom, pa sipajte supu/bujon i krčajte nekih 7-8 minuta. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje i začine. Sada dodajte rendani čedar i sve to lepo promešajte. Na kraju dodajte malo svežeg peršuna. Krčkajte još par minuta i isključite. 

Skuvajte meso, sitno iscepkajte i dodajte u sos. Promšajte, pa dodajte malo mocarele i sve sjedinite. Po dnu tepsijte rasporedite malo fila, pa uzmite tortilju, stavite 2-3 kašike fila i onda umotajte kao palačinku. Ređajte u tepsiju. Preko tortilja sipajte preostali fil. 

Pecite na 200°C nekih 15 minuta, pa izvadite, stavite preko iscepkanu mocarelu i izrendani čedar i vratite u rernu na nekih 7-8 minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: letinakuhinja