Bešamel sos možete koristiti za razna jela kao što je piletina, testenina (njoke, makarone, lazanje) jer daje jelu specifiačan ukus.
Sastojci:
- 800 ml mleka
- 70 g putera
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 1/3 kašike bibera
- 1/3 kašike muškatnog oraščića u prahu (opciono)
Priprema:
Stavite mleko da se kuva i pre nego što provri sklonite sa ringle. U tiganju otopite puter i dodajte brašno, pa kuvajte konstatno mešajući nekih 2-3 min. Zatim dodajte mleko i opet konstantno mešajte dok se sos malo ne zgusne. Posolite, pobobirite i dodajte muskatni oraščić i kuvajte još par minuta, konstantno mešajući. Sos treba da bude kremast.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus