Bešamel sos možete koristiti za razna jela kao što je piletina, testenina (njoke, makarone, lazanje) jer daje jelu specifiačan ukus.
Sastojci:
- 800 ml mleka
- 70 g putera
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 1/3 kašike bibera
- 1/3 kašike muškatnog oraščića u prahu (opciono)
Priprema:
Stavite mleko da se kuva i pre nego što provri sklonite sa ringle. U tiganju otopite puter i dodajte brašno, pa kuvajte konstatno mešajući nekih 2-3 min. Zatim dodajte mleko i opet konstantno mešajte dok se sos malo ne zgusne. Posolite, pobobirite i dodajte muskatni oraščić i kuvajte još par minuta, konstantno mešajući. Sos treba da bude kremast.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem