Evo predloga za jedan lagani ručak.

Priprema je jednostavna i brza, biće vam potrebno oko 15ak minuta kraj šporeta + 40ak minuta za pečenje u rerni.

Potrebno je:

  • 5 paprika
  • 150g pirinča
  • 2 manja crna luka
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 štap celera
  • svež peršun
  • so, biber i ostali začini po ukusu
  • kim i susam opciono

Priprema:

1. Luk, šargarepu i celer iseckati na kockice i staviti da se dinsta na malo ulja na srednjoj vatri. Po potrebi dodavati vodu, da ne izgori. Dinstati oko 15ak minuta.

2. Za to vreme u drugoj šerpi skuvati pirinač, u vodi koju ste prethodno posolili.

3. Kada je pirinač skoro gotov, prebacite ga u povrće. Promešajte i dodajte začine - so, biber, alevu papriku, origano, bosiljak, peršun, ili po vašem ukusu. Ostaviti da se kuva zajedno još samo par minuta.

4. Za to vreme operite i očistite paprike, pa ih kašikom punite filom od pirinča i povrća. Kao i kod klasičnih punjenih paprika, samo što ove nećemo zatvarati.

5. Složite ih da leže u pleh obložen pek papirom. Dodajte pola čaše vode, malo krupne soli, kima i susama po želji.

6. Pleh prekrijte alu folijom i pecite na 200stepeni 30minuta. Nakon tog vremena skinite foliju, za nijansu smanjite temperaturu i ostavite jos 10-15min da se zapeku.

7. Kada su gotove, preko ih možete posuti svežim iseckanim peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: adrys_homemade