Evo predloga za jedan lagani ručak.
Priprema je jednostavna i brza, biće vam potrebno oko 15ak minuta kraj šporeta + 40ak minuta za pečenje u rerni.
Potrebno je:
- 5 paprika
- 150g pirinča
- 2 manja crna luka
- 2 srednje šargarepe
- 1 štap celera
- svež peršun
- so, biber i ostali začini po ukusu
- kim i susam opciono
Priprema:
1. Luk, šargarepu i celer iseckati na kockice i staviti da se dinsta na malo ulja na srednjoj vatri. Po potrebi dodavati vodu, da ne izgori. Dinstati oko 15ak minuta.
2. Za to vreme u drugoj šerpi skuvati pirinač, u vodi koju ste prethodno posolili.
3. Kada je pirinač skoro gotov, prebacite ga u povrće. Promešajte i dodajte začine - so, biber, alevu papriku, origano, bosiljak, peršun, ili po vašem ukusu. Ostaviti da se kuva zajedno još samo par minuta.
4. Za to vreme operite i očistite paprike, pa ih kašikom punite filom od pirinča i povrća. Kao i kod klasičnih punjenih paprika, samo što ove nećemo zatvarati.
5. Složite ih da leže u pleh obložen pek papirom. Dodajte pola čaše vode, malo krupne soli, kima i susama po želji.
6. Pleh prekrijte alu folijom i pecite na 200stepeni 30minuta. Nakon tog vremena skinite foliju, za nijansu smanjite temperaturu i ostavite jos 10-15min da se zapeku.
7. Kada su gotove, preko ih možete posuti svežim iseckanim peršunom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem