Još jedan lagan ručak u kojem dobijamo i glavno jelo u obliku mesa i prilog od pirinča i povrća, sve zaliveno jogurtom i jajima i posuto mrvicama.

Sastojci:

  • 1 pileće belo meso ili po želji 2 bataka sa zabatkom
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šolje pirinča
  • 2 – 3 šolje mešanog povrća ( može za rusku salatu npr ) malo soli i bibera
  • 2 cela jaja
  • 200 ml jogurta
  • mrvice za posipanje ( prezla )
  • 100 ml ulja

Priprema:

Iseckati crni luk pa ga sa pola ulja i malo vode prodinstati da omekša. Dodati povrće, posoliti i naliti malo vode pa ostaviti da se sve polako krčka.

Polako kuvati sa malo vode nekih 20 minuta i sačekati da skoro sva voda ispari.

U drugu šerpu staviti pirinač pa naliti vode i ostaviti da kuva 15 minuta. Skloniti sa vatre i poklopiti, pa ostaviti još 15 minuta da odstoji.

Zatim pirinač procediti i oprati.

Meso iseći u šnicle ili batake odkostiti pa tučkom za meso malo istanjiti i posoliti.

Na vrelom ulju propržiti sa obe strane.

Procedjen i opran pirinač pomešati sa povrćem, malo posoliti i pobiberiti pa sve istresti u podmazanu vatrostalnu tepsiju i poravnati.

Preko poslagati meso.

Umutiti jaja sa suvim začinom pa dodati jogurt i sve izmutiti. Preliti preko mesa pa posluti mrvicama. Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni pola sata.

Poslužiti toplo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: domaćirecepti