Staro tradicionalno jelo sa dodatkom nekih novih začina postaće vaš omiljeni letnji obrok. A najbolje od svega je što ćete isprljati samo jednu šerpu.

Sastojci:

  • ½ kg piletine bez kostiju
  • ½ kašičice soli
  • 2 kašike običnog jogurta
  • 1 kašičica rendanog đumbira
  • 1 kašičica usitnjenog belog luka ili u prahu
  • kašičica kurkume
  • kašičica crvene mlevene paprike
  • 3 kašike ulja za prženje
  • ½ šolja isečenog luka
  • 2 lovorova lista
  • ¼ kašičice rendanog đumbira
  • 1 ½ pirinča basmati 
  • 1 kašičica soli
  • 1 ½ šolje vrućeg kokosovog mleka
  • 1 šolja tople vode

Priprema:

Pomešajte komade piletine sa solju, jogurtom, đumbirom, belim lukom, kurkumom i crvenom paprikom. Dobro sve umešajte.
Prekrijte providnom folijom i marinirajte 15 minuta.
Stavite piletinu u lonac sa uljem i pržite dok ne porumeni 10-12 minuta na laganoj srednjoj vatri sa obe strane. Izvadite komade piletine, dodajte isečeni luk, propržite, sipajte malo vode, dodajte lovorov list, đumbir i pirinač koji je bio natopljen 30 minuta. Sipajte vruće kokosovo mleko i vruću vodu. Vratite piletinu u šerpu. Kuvajte 10-15 minuta na laganoj srednjoj vatri sa poklopcem. Poželji začinite odozgo korijanderom ili nekom mešavinom začina.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvar ukusa