Uz grlivovanu ili pečenu piletinu sa pesto sosom se odlično slaže pirinač ili krompir pire, a možete da jedete i samo sa hlebom. Za ovaj ručak vam ne treba puno vremena, ali ako dodate i spanać i možda još neko povrće po vašem izboru dobićete osvežavajuću salatu obrok.
Sastojci:
- pileći file
- pesto sos
- čeri paradajz
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
Belo meso isecite na tanke šnicle i posolite i pobiberite. Zatim ih propržite u zagrejanom ulju ili na grilu, i izvadite na tanjir da malo omekšaju. U isti tiganj dodajte čeri paradajz i kratko propržite. Zatim sipajte par kašika pesto sosa (po želji) i vratite meso. Ako je potrebno dodajte još malo maslinovog ulja. Još kratko pržite i poslužite.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom