Uz grlivovanu ili pečenu piletinu sa pesto sosom se odlično slaže pirinač ili krompir pire, a možete da jedete i samo sa hlebom. Za ovaj ručak vam ne treba puno vremena, ali ako dodate i spanać i možda još neko povrće po vašem izboru dobićete osvežavajuću salatu obrok. 

Sastojci:

  • pileći file 
  • pesto sos
  • čeri paradajz 
  • maslinovo ulje 
  • so, biber 

Priprema:

Belo meso isecite na tanke šnicle i posolite i pobiberite. Zatim ih propržite u zagrejanom ulju ili na grilu, i izvadite na tanjir da malo omekšaju. U isti tiganj dodajte čeri paradajz i kratko propržite. Zatim sipajte par kašika pesto sosa (po želji) i vratite meso. Ako je potrebno dodajte još malo maslinovog ulja. Još kratko pržite i poslužite. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs