Uz grlivovanu ili pečenu piletinu sa pesto sosom se odlično slaže pirinač ili krompir pire, a možete da jedete i samo sa hlebom. Za ovaj ručak vam ne treba puno vremena, ali ako dodate i spanać i možda još neko povrće po vašem izboru dobićete osvežavajuću salatu obrok.
Sastojci:
- pileći file
- pesto sos
- čeri paradajz
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
Belo meso isecite na tanke šnicle i posolite i pobiberite. Zatim ih propržite u zagrejanom ulju ili na grilu, i izvadite na tanjir da malo omekšaju. U isti tiganj dodajte čeri paradajz i kratko propržite. Zatim sipajte par kašika pesto sosa (po želji) i vratite meso. Ako je potrebno dodajte još malo maslinovog ulja. Još kratko pržite i poslužite.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus