Ako nemate više inspiracije šta da spremate za ručak, evo odličnog predoga. Pohovani karfiol možete da služite sa nekom salatom. 

Sastojci:

  • 500 g karfiola
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika sirćeta
  • 100 g brašna 
  • so, biber, začinska papirka, beli luk u prahu
  • 1 kašika seckanog korijandera ili peršuna
  • 1 jaje
  • 120 ml mleka 

Priprema:

Parčiće karfiola kuvajte u vodi u koju ste dodali ceo čen belog luka i sirće. Kuvajte nekih 10-15 minuta. U brašno dodajte sve začine i jaje. Dobro sjedinite. Karfiol procedite, umočite u smesu i pržite u vrelom ulju. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs