Kada pripremite ovu piletinu imaćete utisak kao da jedete u restoranu i da vas je poslužio najbolji kuvar. Toliko je kremasta i sočna, a punog ukusa, tako da nećete ostati ravnodušni.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 4 pileća filea
- 1 veliko jaje
- 3 kašike brašna
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice bibera
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica začinske paprike
Za sos:
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 veliki crni ili ljubičasti luk (može i 4 veze mladog)
- 1-2 crvene paprike
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica začinske paprike
- 150 g sušenog paradajza
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 dcl vina
- 250 ml pilećeg bujona (ili ½ kocke za supu na 250 ml vode)
- 100 ml neutralne pavlake
- 40-50 g parmezana
- ¼ kašičice bibera
- 120 g bebi spanaća
Za dekoraciju:
- 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
Priprema:
U jednom tanjiru umutite jaje, a u drugom pomešajte brašno sa začinima. Belo meso uvaljajte u jaja, pa u brašno i pržite u zagrejanom ulju nekih 10 minuta s vremena na vreme okrećući meso. Zatim pleh obložite pek papirom, poređajte piletinu i pecite 150 minuta na 180°C.
Za sos: U istom tiganju gde ste pržili pile sipajte maslinovo ulje, pa propržite luk koji ste isekli na trake. Lagano mešajte dok luk ne postane staklast, pa dodajte origano, začinsku papriku, seckan beli luk, paradajz pire, sušeni paradajz i papriku isečenu na trake. Kuvajte nekih 2 minuta i lagano mešajte. Dodajte belo vino i kuvajte dok ne uvri uz konstantno mešanje. Zatim dodajte bujon i pobiberite. Pojačajte temperaturu da sos proključa, pa smanjite i krčkajte još 5 minuta. Sipajte pavlaku i parmezan, promešajte, pa dodajte spanać i mešajte. Kada je spanać gotovo, dodajte meso sa svim sokom i krčajte još 2-3 minuta. Ukrasite peršunom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus