Domaći sokovi su uvek bolji izbor od kupovnih, a i zdraviji su. Zato obavezno isprobajte sok od jagode.
Sastojci:
- 1 kg jagoda
- 2 l vode
- 1 limuntusa
- 250 g šećera
Priprema:
Očistite i operite jagode. Zatim ih izblendirajte, stavite u šerpu i dadajte vodu, limuntus i šećer. Kuvajte na umerenoj vatri uz povremeno mešanje dok se šećer ne rastopi. Kada počne da vri, kuvajte još pet minuta uz povremeno mešanje da ne iskipi.
Sipajte vruć sok u staklene flaše koje su prethodno zagrejane u rerni (da ne bi pukle). Kada se ohladi, sok se čuva do sedam dana u frižideru, a ukoliko pravite veću količinu, sok sipajte kada se ohladi u plastične flaše i čuvajte u zamrzivaču.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvajmoblogovski.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus