Napravite ovaj domaći liker i iznenadite svoje najmilije.
Sastojci:
- 5 g listova bosiljka
- 1 l vode
- limunova kora
- ½ l alkohola od 90%
- 400 g šećera
Priprema:
Operite bosiljak i na ubrusu prosušite. Zatim ih stavite u teglu, dodajte limunovu koru i prelijte alkoholom. Malo promućkajte i ostavite da odstoji 3 dana. U šerpu sipajte šećer i vodu i prokuvajte. Kada se ohladi prespite u neku posudu. U šećer i vodu procedite alkohol i promešajte. Dobijenu tečnost sipajte u sterilisane flaše. Poslužite hladno.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus