Letnje vrućine moguće je preživeti samo uz dovoljnu količinu sladoleda. Zbog toga za vas danas imamo domaći recept koji se jednostavno i brzo priprema, a na ukusu mu mogu zavideti svi kupovni sladoledi.
Sastojci:
- Za 4 porcije
- 1 šolja malina
- 1 šolja šećera
- 3 žumanaca
- prstohvat soli
- 1 šolja slatke pavlake
Priprema:
Stavite manji pleh za pečenje u zamrzivač. Uzmite potom šerpu i u njoj zagrejte maline i polovinu šećera na umerenoj vatri. Dovedite maline do ključanja i kuvajte oko 10 minuta. Procedite maline kroz sitno sito kako biste ukloniti semenke. Šerpu zatim isperite i napunite vodom oko 2,5 cm, i dovedite do ključanja.
Uzmite zatim mikser i umutite žumanca, ostatak šećera i soli. Stavite zatim posudu za miskanje preko šerpe sa vrelom vodom i mutite ručno dok smesa ne postate bleda i pahuljasta, oko 5 minuta. Sklonite sa šerpe sa vodom i nastavite da miksate još 5 minuta. Dodajte zatim maline i mešajte dok se sve ne sjedini.
Umutite slatku pavlaku i sjedinite sa smesom sa malinama. Poslužite se lopaticom za mešanje umesto nastavaka za mikser. Prespite smesu u ohlađenu posudu za pečenje koju ste stavili u zamrzivač i ostavite najmanje 3h da se dobro stegne.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno