Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deserti bez pečenja

DOMAĆI SLADOLED OD MALINE: Toliko dobar da više nećete jesti kupovni

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Ledeno osveženje od sezonskog voća.

Izvor: Shutterstock

Letnje vrućine moguće je preživeti samo uz dovoljnu količinu sladoleda. Zbog toga za vas danas imamo domaći recept koji se jednostavno i brzo priprema, a na ukusu mu mogu zavideti svi kupovni sladoledi.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

  • Za 4 porcije
  • 1 šolja malina
  • 1 šolja šećera
  • 3 žumanaca
  • prstohvat soli
  • 1 šolja slatke pavlake

Priprema:

Stavite manji pleh za pečenje u zamrzivač. Uzmite potom šerpu i u njoj zagrejte maline i polovinu šećera na umerenoj vatri. Dovedite maline do ključanja i kuvajte oko 10 minuta. Procedite maline kroz sitno sito kako biste  ukloniti semenke. Šerpu zatim isperite i napunite vodom oko 2,5 cm, i dovedite do ključanja.

Uzmite zatim mikser i umutite žumanca, ostatak šećera i soli. Stavite zatim posudu za miskanje preko šerpe sa vrelom vodom i mutite ručno dok smesa ne postate bleda i pahuljasta, oko 5 minuta. Sklonite sa šerpe sa vodom i nastavite da miksate još 5 minuta. Dodajte zatim maline i mešajte dok se sve ne sjedini.

Umutite slatku pavlaku i sjedinite sa smesom sa malinama. Poslužite se lopaticom za mešanje umesto nastavaka za mikser. Prespite smesu u ohlađenu posudu za pečenje koju ste stavili u zamrzivač i ostavite najmanje 3h da se dobro stegne.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs

Pročitajte još

Tagovi

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti