Lubenica je definitivno ona vrsta letnjeg voća u kojem možemo uživati dok u potpunosti ne nestane. Prepuna je vode i idealana je za hidrataciju u vreme vrelih dana.
Sastojci:
- lubenica
- menta
Priprema:
Izdubite lubenicu, očistite od koštica i ubacite u blender da usitnite. Za to vreme sveže listove mente protrljajte između prstiju, pa ih naseckajte ili ih lubenici dodajte u komadu. Trljanjem će iz mente izaći bogatiji ukus koji će vaš sladoled učiniti još ukusnijim.
Osim mente i lubenice, sladoledu možete dodati i sok jednog limuna koji će dodati divnu notu kiseline. Kada ste pomešali sve sastojke, ubacite ih u kalupe za sladoled ili plastičnu posudu, pa stavite u zamrzivač. Pustite da sladoled odstoji nekoliko sati kako bi se stegnuo. Poslužite odmah po vađenju iz zamrzivača.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus