Domaći sladoled koji se lako pravi postaće vam omiljeni desert tokom vrelih letnjh dana.
Sastojci:
- 14 g kakaoa
- 375 ml mleka
- 70 g šećera
- 50 g mleka u prahu
- 1 kašika skroba + 60 ml mleka
- 1,5 kašičica vanila ekstrakta
- 200 g mlečne čokolade
Priprema:
U prosejan kakao dodajte mleko. Dobro sjedinite, pa onda stavite da se kuva. U ključalo čokoladno mleko dodajte šećer i malo mešajte, pa dodajte mleko u prahu. Pomešajte skrob sa mlekom, pa dodajte u smesu na šporetu. Lepo promešajte. Kuvajte na niskoj temperaturi dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Dodajte ekstrakt vanile. Nemojte da vam smesa bude previše gusta, jer sladoled neće biti dobar nakon stajanja u zamrzivaču.
Isključite šporet i ostavite smesu da se ohladi. Morate konstantno da mešate dok se smesa hladi kako biste dobili kremastu strukturu. Sipajte u kalupe za sladoled i pokrijte alu folijom. Stavite štapiće i ostavite u zamrzivaču 8-10 sati.
Otopite mlečnu čokoladu na pari. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa sipajte u čašu. Stavite kalupe za sladoled u vodu sobne temperature nekih 45 sekundi, pa ih izvadite iz kalupa. Umočite sladoled u istopljenu čokoladu, izvadite i držite iznad čaše nekih 35-40 sekundi.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus