Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deserti bez pečenja

KADA POŽELITE OSVEŽENJE VIŠE NE MORATE DA IDETE DO RADNJE: Sami napravite najlepši čokoladni sladoled na štapiću (VIDEO)

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Kada vam se jede domaći sladoled više ne morate da se maltretirate i izlazite iz kuće, već za par minuta napravite sami.

Izvor: Printscreen/Hands Touch

Domaći sladoled koji se lako pravi postaće vam omiljeni desert tokom vrelih letnjh dana. 

Sastojci: 

  • 14 g kakaoa
  • 375 ml mleka 
  • 70 g šećera 
  • 50 g mleka u prahu
  • 1 kašika skroba + 60 ml mleka
  • 1,5 kašičica vanila ekstrakta 
  • 200 g mlečne čokolade 

Možda će vas zanimati

Priprema:

U prosejan kakao dodajte mleko. Dobro sjedinite, pa onda stavite da se kuva. U ključalo čokoladno mleko dodajte šećer i malo mešajte, pa dodajte mleko u prahu. Pomešajte skrob sa mlekom, pa dodajte u smesu na šporetu. Lepo promešajte. Kuvajte na niskoj temperaturi dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Dodajte ekstrakt vanile. Nemojte da vam smesa bude previše gusta, jer sladoled neće biti dobar nakon stajanja u zamrzivaču. 

Isključite šporet i ostavite smesu da se ohladi. Morate konstantno da mešate dok se smesa hladi kako biste dobili kremastu strukturu. Sipajte u kalupe za sladoled i pokrijte alu folijom. Stavite štapiće i ostavite u zamrzivaču 8-10 sati.

Otopite mlečnu čokoladu na pari. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa sipajte u čašu. Stavite kalupe za sladoled u vodu sobne temperature nekih 45 sekundi, pa ih izvadite iz kalupa. Umočite sladoled u istopljenu čokoladu, izvadite i držite iznad čaše nekih 35-40 sekundi. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti