Pravo je vreme za lagane poslastice s voćem koje će nas osvežiti tokom ovih vrelih dana. Ako ste u potrazi za slatkišem koji se brzo priprema, ne propustite da probate tortu Džeme Staford koja je oduševila milione na Internetu i koja je na njenom sajtu dobila maksimalnih pet zlatnih zvezdica.

Ova voćna torta je nalik čuvenoj italijanskoj poslastici – tiramisuu, ali je još bolja!

Sastojci:

  • 170 ml vode
  • 70 g šećera za sirup
  • 550 g šumskog voća po izboru
  • 3 dl tečne pavlake za šlag
  • 225 g maskarpone sira sobne temperature (može i krem sir)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 170 g šećera za šlag
  • 1 pakovanje piškota
  • šećer u prahu za posipanje
  • tostirani isečeni bademi

Priprema:

Skuvati sirup tako što ćete zagrejati vodu sa šećerom. Kada se šećer otopi i voda proključa, isključite vatru i dodajte šumsko voće. Kuvati na tihoj vatri, tek povremeno promešati, neka voće pusti sok. Kad se smesa malo zgusne, isključiti vatru. Procediti voće iz sirupa i ostaviti sa strane.

U veliku posudu sipati pavlaku za šlag, šećer i ekstrakt vanile. Mutiti mikserom dok se ne dobije mekši šlag. Dodati maskarpone i nastaviti s mućenjem dok se ne dobije čvrst šlag.

Piškote brzo umakati u sirup od voća i ređati u pleh. Preko rasporediti polovinu voća, pa pola smese od šlaga i sira. Zatim ponoviti postupak. Po vrhu posuti tostiranim isečenim bademima, dekorisati voćem i posuti šećerom u prahu.

Staviti u frižider da se dobro ohladi, najbolje tri do četiri sata.

Pogledajte kompletan postupak pripreme...

YouTube/Printscreen/Bigger Bolder Baking Vocna piskota torta

Ceo postupak možete pogledati i na videu...

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs