Pravo je vreme za lagane poslastice s voćem koje će nas osvežiti tokom ovih vrelih dana. Ako ste u potrazi za slatkišem koji se brzo priprema, ne propustite da probate tortu Džeme Staford koja je oduševila milione na Internetu i koja je na njenom sajtu dobila maksimalnih pet zlatnih zvezdica.
Ova voćna torta je nalik čuvenoj italijanskoj poslastici – tiramisuu, ali je još bolja!
Sastojci:
- 170 ml vode
- 70 g šećera za sirup
- 550 g šumskog voća po izboru
- 3 dl tečne pavlake za šlag
- 225 g maskarpone sira sobne temperature (može i krem sir)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 170 g šećera za šlag
- 1 pakovanje piškota
- šećer u prahu za posipanje
- tostirani isečeni bademi
Priprema:
Skuvati sirup tako što ćete zagrejati vodu sa šećerom. Kada se šećer otopi i voda proključa, isključite vatru i dodajte šumsko voće. Kuvati na tihoj vatri, tek povremeno promešati, neka voće pusti sok. Kad se smesa malo zgusne, isključiti vatru. Procediti voće iz sirupa i ostaviti sa strane.
U veliku posudu sipati pavlaku za šlag, šećer i ekstrakt vanile. Mutiti mikserom dok se ne dobije mekši šlag. Dodati maskarpone i nastaviti s mućenjem dok se ne dobije čvrst šlag.
Piškote brzo umakati u sirup od voća i ređati u pleh. Preko rasporediti polovinu voća, pa pola smese od šlaga i sira. Zatim ponoviti postupak. Po vrhu posuti tostiranim isečenim bademima, dekorisati voćem i posuti šećerom u prahu.
Staviti u frižider da se dobro ohladi, najbolje tri do četiri sata.
Pogledajte kompletan postupak pripreme...
Ceo postupak možete pogledati i na videu...
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem