Očas posla na vašem stolu pravi letnji desert.

Sastojci:

  • 500 ml vode
  • 320 g šećera
  • 1 pomorandža
  • 3 jajeta
  • 250 ml jogurta
  • 10 g praška za pecivo
  • 10 g vanilin šećera
  • 70 ml putera
  • 500 g kora za pitu
  • 500 g šumskog voća

Priprema:

Prokuvajte vodu, dodajte šećer, kolutove pomorandže i neka vri 10 minuta. Zatim umutite jaja, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer i rastopljeni puter.

Kore podelite na pola. U pleh ređajte polovinu kora, svaku namažite filom. Na sredinu stavite šumsko voće i preostale kore, koje takođe premažite filom (svaku koru). Isecite i pecite na 180°C nekih 30-35 minuta. Kad je gotovo, prelijte ohlađenim šerbetom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: igythecook