Ovaj kolač će vam postati omiljen.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 250 g krem sira
- 400 g kondezovanog mleka
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite u čvrst šne, a žumanca dobro sjedinite mikserom, pa dodajte krem sir i nastavite da mutite. Zatim dodajte kondezovano mleko i opet mutite. Na kraju dodajte šne i lagano mešajte dok sve ne sjedinite.
Sipajte smesu u okrugli kalup čije ste dno obložili pek papirom. Spoljnu stranu kalupa obložite alu folijom, pa kalup sa smesom stavite u veću vatrostalnu posudu koju ste napunili vodom.
Pecite na 180°C nekih 45-50 minuta. Izvadite tortu iz kalupa i pospite prah šećerom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus