Ovaj kolač će vam postati omiljen.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 250 g krem sira
  • 400 g kondezovanog mleka

Priprema:

Odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite u čvrst šne, a žumanca dobro sjedinite mikserom, pa dodajte krem sir i nastavite da mutite. Zatim dodajte kondezovano mleko i opet mutite. Na kraju dodajte šne i lagano mešajte dok sve ne sjedinite.

Sipajte smesu u okrugli kalup čije ste dno obložili pek papirom. Spoljnu stranu kalupa obložite alu folijom, pa kalup sa smesom stavite u veću vatrostalnu posudu koju ste napunili vodom.

Pecite na 180°C nekih 45-50 minuta. Izvadite tortu iz kalupa i pospite prah šećerom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: stvarukusa.rs