Da li postoji neko ko ne voli jafa keks, plazmu, čokoladu i orahe? Ova torta je kombinacija tih sastojaka i to je čini perfektnom.
Sastojci:
Za koru:
- 5 jaja
- 10 kašika šećera
- 150 ml mleka
- 100 ml ulja
- 10 kašika brašna
- 5 kašika oraha
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 200 g maslaca ili margarina
- 400 ml mleka
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 150 g mlevenih oraha
- 300 g mlevene plazme
Još:
- 200 g jafa keksa
- 100 g šlag kreme sa ukusom vanile
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko i ulje. Promešajte, pa sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i mlevene orahe. Sve lepo sjedinite.
Obložite pleh dimenzija 42x30 cm pek papirom i sipajte smesu. Pecite na 180°C nekih 15 minuta. Koru podelite na 3 jednaka dela.
Maslac, mleko, šećer, vanilin šećer i čokoladu otopite na umerenoj temperaturi. Sklonite sa vatre, pa dodajte orahe i plazmu. Ostavite fil da se ohladi i povremeno promešajte. Za nekih pola sata bi trebalo dovoljno da se ohladi i zgusne, ali to zavisi od temperature prostorije.
Svaku koru nakvasite sa 5-6 kašika soka od pomorandže.
Ređanje torte: Kora, pa 7-8 kašika fila, rasporedite lepo, pa jafa keks, pa fil. Zatim druga kora (isto nakvašena sokom od pomorandže, pa fil, pa jafa, pa fil i zatim treća kora (isto nakvašena sokom od pomorandže. Treću koru kao i celu tortu premažite sa ostatkom fila.
Umutite šlag prema uputstvu i premažite celu tortu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: kuvajmolako
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem