Jednostavan i brz kolač od keksa koji čini bazu i 2 fila vanil krem i čokoladni fil.

Sastojci:

Za bazu:

  • 400 g mlevenog keksa
  • 125 g kokosa
  • 175 g nutele
  • 120 ml istopljenog putera
  • 100 ml slatke pavlake

Za fil:

  • 1,5 l mleka
  • 240 g šećera
  • 4 žumanca
  • 130 g kukuruznog skroba
  • 120 g putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli
  • 200 g čokolade

Još: 

  • 100 g lešnika

Priprema:

Umutite žumanca, šećer i ekstrakt vanile, so, kukuruzni skrob, mleko (500 ml). Preostalo mleko stavite da se kuva, pa dodajte dobijenu smesu i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Podelite fil na 2 dela i u jedan deo dodajte istopljenu čokoladu i promešajte.

Keks, kokos, nutelu, slatku pavlaku i istopljeni puter dobro sjedinite. U kalup dimenzija 24x24 cm i lepo utisnite. Ostavite u frižideru pola sata da se ohladi.

Stavite prvo žuti fil, pa čokoladni. Lepo poravnajte, pospite usitnjenim lešnicima i vratite u frižider na još sat vremena.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs