Ukoliko želite da se osvežite, a ujedno i zasladite, ova torta je pravi izbor. 

Sastojci:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g plazma keksa
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 ml kisele pavlake
  • malo ekstrata po želji od maline ili jagode
  • šlag za ukrašavanje
  • 2 pune kašike prah šećera
  • 50 g rastopljene čokolade

Priprema:

Umutiti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom. Slatku pavlaku takodje umutiti pa sve spojiti. Podeliti na 2 dela. U jedan dodati plazmu mlevenu i 3-4 kašike mleka a u drugu mlevene orahe i rastopljenu čokoladu i ekstrate maline ili jagode. Sve dobro izjednačiti. Pleh okrugli 24 cm. obložiti prozirnom folijom.

Na dno rasporediti čokoladni deo a preko deo sa mlevenim orasima . Preko staviti par piškota umočenih u mleko. Ušuškati pa staviti u zamrzivač 1-2 sata. Izvrnuti na poslužavnik.

Odozgo umutiti 100 g šlag krema i posuti seckanim orasima. Staviti ponovo u zamrzivač da se dobro ohladi. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Bakina i dekina kuhinja