Danima će se pričati o ovoj torti. Snežna kraljica se sastoji od mekanog biskvita, čokoldanog fila, a zatim keksa i vanila fila. Na kraju je ukrašena šlagom. Možda deluje komplikovano, ali je toliko jednostavna za pripremu da ćete se oduševiti. 

Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 belanaca 
  • 110 g brašna 
  • 130 g šećera 
  • 35 ml ulja 
  • 8 g praška za pecivo 
  • 1 kašičica kašičica ekstrakta vanile 
  • prstohvat soli 
  • 150 ml mleka 

Za fil:

  • 5 žumanaca 
  • 200 g šećera 
  • 80 g skroba 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • prstohvat soli 
  • 500 ml mleka 

Još:

  • 200 g putera 
  • 200 g čokolade 
  • 250 g slatke pavlake 
  • 50 g kokosa 

Za sirup:

  • 150 ml mleka 
  • 150 g keksa 

Priprema:
Pomešajte belanca i so, pa umutite. Postepeno dodajte šećer i sve vreme mutite dok ne dobijte čvršći šne. Zatim dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, ulje, vanilu i lagano promešajte. Sipajte u kalup dimenzija 24x30 cm obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 25 minuta. Izvadite iz kalupa, sklonite pek papir, a zatim premažite mlekom. Stavite obruč oko biskvita.
Žumancima dodajte so i umutite. Zatim dodajte preostale sastojke i lepo sjedinite. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Podelite smesu na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte puter (100 g), a u drugi puter (100 g) i čokoladu. Lepo promešajte oba dela da se sjedine, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. 
Preko biskvita sipajte prvo čokoladni deo, pa red keksa koji ste umočili u mleko, pa žuti deo. Ostavite da se ohladi 2 sata. Premažite umućenom slatkom pavlakom i pospite kokosom. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs