Danima će se pričati o ovoj torti. Snežna kraljica se sastoji od mekanog biskvita, čokoldanog fila, a zatim keksa i vanila fila. Na kraju je ukrašena šlagom. Možda deluje komplikovano, ali je toliko jednostavna za pripremu da ćete se oduševiti.
Sastojci:
Za biskvit:
- 6 belanaca
- 110 g brašna
- 130 g šećera
- 35 ml ulja
- 8 g praška za pecivo
- 1 kašičica kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- 150 ml mleka
Za fil:
- 5 žumanaca
- 200 g šećera
- 80 g skroba
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- 500 ml mleka
Još:
- 200 g putera
- 200 g čokolade
- 250 g slatke pavlake
- 50 g kokosa
Za sirup:
- 150 ml mleka
- 150 g keksa
Priprema:
Pomešajte belanca i so, pa umutite. Postepeno dodajte šećer i sve vreme mutite dok ne dobijte čvršći šne. Zatim dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, ulje, vanilu i lagano promešajte. Sipajte u kalup dimenzija 24x30 cm obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 25 minuta. Izvadite iz kalupa, sklonite pek papir, a zatim premažite mlekom. Stavite obruč oko biskvita.
Žumancima dodajte so i umutite. Zatim dodajte preostale sastojke i lepo sjedinite. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Podelite smesu na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte puter (100 g), a u drugi puter (100 g) i čokoladu. Lepo promešajte oba dela da se sjedine, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.
Preko biskvita sipajte prvo čokoladni deo, pa red keksa koji ste umočili u mleko, pa žuti deo. Ostavite da se ohladi 2 sata. Premažite umućenom slatkom pavlakom i pospite kokosom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno