Kremasta poslastica sa lisnatim testom koju možete služiti na nekoj proslavi.
Sastojci:
- 10 žumanaca
- 1 l mleka
- 2 kore od pomorandže
- 500 ml slatke pavlake
- lisnato testo
- vanilin šećer
- 300 g šećera
- 200 g brašna
Priprema:
Kore od pomorandže isecite na krupno i stavite u 800 ml mleka da se kuva dok ne proključa. Dok se to kuva umutite žumanca, šećer, vanilin šećer i brašno. Brašno dodajte postepeno da bi se smesa lepo umutila. Zatim u tu smesu dodajte preostalih 200 ml mleka da bi se smesa malo razredila. Kada mleko provri, sklonite sa ringle i izvadite pomorandžinu koru. Zatim vratite mleko na ringlu i dodajte umućenu smesu od žumanaca. I u šerpi sa mlekom mutite mikserom sve dok se lepo ne sjedini. Smesa treba da bude gušća od pudinga. Kada umutite to prebacite u drugu šerpu i stavite u posudu sa hladnom vodom da se fil hladi.
Lisnato testo razvijte na srednju debljinu i stavite u zagrejanu rernu da se peče na 100°C nekih sat vremena. Procenite sami, ali kad izvadite testo ono treba da bude hrskavo. Umutite slatku pavlaku dok ne dobijete šlag i pomešajte sa hladnom smesom od mleka i žumanaca. Lisnato testo iscepkajte i posložite po želji na tanjir, pa stavite fil preko, opet iscepkane komadiće testa, pa fil. Ukrasite sa jagodama. U principu možete aranžirati kako želite.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem