Originalni tiramisu se pravi tako što se piškote umoče u kafu, pa preko ide kremasti fil sa maskaropone sirom i na kraju kakao. Ovaj recept se malo razlikuje, ali u njemu su spojena 2 fantastična deserta - tiramisu i palačinke - i sigurni smo da ćete ga obožavati. 

Sastojci:

Za palačinke:

  • 6 jaja
  • 500 ml mleka 
  • 500 ml kisele vode 
  • 500 g brašna 
  • prstohvat soli 
  • 30 g šećera 
  • 10 g vanilin šećera
  • 100 ml istopljenog putera 

Za fil:

  • 500 g maskarpone sira 
  • 300 g kisele pavlake 
  • 80 g šećera u prahu 
  • 10 g vanilin šećera 
  • 1 kašičica ekstrakta badema 

Za dekoraciju:

  • kakao 
  • maline 

Priprema:

Pomešajte oba šećera, so i jaja i umutite. Dodajte mleko i brašno, opet umutite, a zatim dodajte kiselu vodu i puter. Procedite smesu kroz cediljku, a zatim ispecite palačinke. Pomešajte sve sastojke za fil i dobro umutite. Ako želite da palačinke budu pravilnog oblika, uzmite dno od nekog kalupa prečnika 20 cm i stavite preko palačinki, pa isecite krajeve. 
Ređajte palačinke jednu na drugu, a između namažite tanak sloj fila. Ostavite u frižideru 2 sata, pa dekorišite kakaom i malinama. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs