Čuveni italijanski kremasti desert je osvojio ceo svet. Tiramisu je jednostavan za pripremu i ne peče se. Ako i vi želite da uživate u punom ukus predivnog kolača ispratite sledeće korake.

Za ovaj kolač vam nisu potrebne neke posebne veštine samo dobra volja.

Sastojci za srednju veličinu pleha:

  • 4 kutije pojedinačnih piškota (ili 2 duple kutije)
  • 500 g maskarpone sira
  • 250 ml mlečne slatke pavlake (može i biljna)
  • nes kafa
  • kakao prah

Priprema:

U šolju sipajte punu kašičicu nes kafe, dodajte kipuću vodu i kap dve mleka. Promešajte. Zatim umutite slatku pavlaku, pa dodajte maskarpone sir i opet umutite. Svaku piškotu samo umočite u pripremljenu nes kafu (nemojte držati piškote u tome da se ne bi raspale, samo umočite). U srednji pleh ređajte red piškota, pa smesu sa maskarponeom. Ponavljajte dok ne utrošite materijal. Pospite kakaom i rashladite u frižideru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs