Čuveni italijanski kremasti desert je osvojio ceo svet. Tiramisu je jednostavan za pripremu i ne peče se. Ako i vi želite da uživate u punom ukus predivnog kolača ispratite sledeće korake.
Za ovaj kolač vam nisu potrebne neke posebne veštine samo dobra volja.
Sastojci za srednju veličinu pleha:
- 4 kutije pojedinačnih piškota (ili 2 duple kutije)
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml mlečne slatke pavlake (može i biljna)
- nes kafa
- kakao prah
Priprema:
U šolju sipajte punu kašičicu nes kafe, dodajte kipuću vodu i kap dve mleka. Promešajte. Zatim umutite slatku pavlaku, pa dodajte maskarpone sir i opet umutite. Svaku piškotu samo umočite u pripremljenu nes kafu (nemojte držati piškote u tome da se ne bi raspale, samo umočite). U srednji pleh ređajte red piškota, pa smesu sa maskarponeom. Ponavljajte dok ne utrošite materijal. Pospite kakaom i rashladite u frižideru.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus