Ukus koji mami na još jedno parče i neodoljiv miris pečenih jabuka. Hrskavo testo koje se topi u ustima i fil koji curi postaće vam omiljeni slatkiš.
Sastojci:
Za koru:
- 2 šolje brašna
- kašičica soli
- kašika šećera
- 10 kašika otopljenog margarina
- 6-8 kašika ledene vode
Za fil:
- 5 jabuka
- 100g šećera
- kašika brašna
- cimet
- prstohvat soli
- kašika limunovog soka
Priprema:
Pomešajte brašno, so i šećer, a zatim dodajte margarin i vodu. Dobro sjedinite pa ostavite testo u frižideru minimum 20 minuta, a može i duže. Jabuke oljuštite i isecite ih na kockice. Komade držite u vodi u kojoj ste iscedili limunov sok (da ne bi promenile boju). Kada izvadite testo iz frižidera, ocedite i jabuke i dodajte im cimet, brašno, šećer i so. Testo podelite na 2 dela i oba razvucite da budu veći od tepsije u kojoj ćete peći. Stavite prvi deo testa u tepsiju. Viljuškom izbockajte testo, pa sipajte fil od jabuka. Drugim delom testa prekrijte fil. Pecite ma 180 stepeni oko sat vremena.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Mekani crno-beli rolat
Jednostavna pita sa kupusom
Lagane lazanje sa bundevom i sirom
Salata od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka
Rolat sa krem sirom i paradajzom