Ukus koji mami na još jedno parče i neodoljiv miris pečenih jabuka. Hrskavo testo koje se topi u ustima i fil koji curi postaće vam omiljeni slatkiš.

Sastojci:

Za koru:

  • 2 šolje brašna
  • kašičica soli
  • kašika šećera
  • 10 kašika otopljenog margarina
  • 6-8 kašika ledene vode

Za fil:

  • 5 jabuka
  • 100g šećera
  • kašika brašna
  • cimet
  • prstohvat soli
  • kašika limunovog soka


Priprema:

Pomešajte brašno, so i šećer, a zatim dodajte margarin i vodu. Dobro sjedinite pa ostavite testo u frižideru minimum 20 minuta, a može i duže. Jabuke oljuštite i isecite ih na kockice. Komade držite u vodi u kojoj ste iscedili limunov sok (da ne bi promenile boju). Kada izvadite testo iz frižidera, ocedite i jabuke i dodajte im cimet, brašno, šećer i so. Testo podelite na 2 dela i oba razvucite da budu veći od tepsije u kojoj ćete peći. Stavite prvi deo testa u tepsiju. Viljuškom izbockajte testo, pa sipajte fil od jabuka. Drugim delom testa prekrijte fil.  Pecite ma 180 stepeni oko sat vremena.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs