Brze, lake i ukusne, baš kao što su ih naše bake pravile. Za tili čas će vas vratiti u detinjstvo kada ih budete probali. Pred vama je recept za krofne koji nećete menjati. Prosto su savršene!
Sastojci:
- 600 g brašna
- 25 g kvasca
- 1,5 dl mlake vode
- 1,5 dl kisele vode mlake
- 50 ml ulja
- 1 kašike šećera
- 1 kesice vanil šećera
- prstohvat kurkume
- ulje za prženje (Krofne treba da plivaju tj da ne dotiču dno posude)
Priprema
Kvasac, šećer i kašiku brašna dobro izmešati sa vodom i ostaviti da kvasac nadođe. Zatim u nadošli kvasac sipati ulje, kiselu vodu,vanilin šećer i kurkumu. Zamesiti sa brašnom i ostaviti da se testo udvostruči. Testo razvući na brašnom posutu radnu površinu, vaditi kolutiće sa čašom i ostaviti da malo nadođu, oko deset minuta. Ulje zagrejati i gornju stranu krofne spuštati okrenutu prema dole i pržiti pa okrenuti.
Recept poslala Tanja Đorđević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus