Brze, lake i ukusne, baš kao što su ih naše bake pravile. Za tili čas će vas vratiti u detinjstvo kada ih budete probali. Pred vama je recept za krofne koji nećete menjati. Prosto su savršene!
Sastojci:
- 600 g brašna
- 25 g kvasca
- 1,5 dl mlake vode
- 1,5 dl kisele vode mlake
- 50 ml ulja
- 1 kašike šećera
- 1 kesice vanil šećera
- prstohvat kurkume
- ulje za prženje (Krofne treba da plivaju tj da ne dotiču dno posude)
Priprema
Kvasac, šećer i kašiku brašna dobro izmešati sa vodom i ostaviti da kvasac nadođe. Zatim u nadošli kvasac sipati ulje, kiselu vodu,vanilin šećer i kurkumu. Zamesiti sa brašnom i ostaviti da se testo udvostruči. Testo razvući na brašnom posutu radnu površinu, vaditi kolutiće sa čašom i ostaviti da malo nadođu, oko deset minuta. Ulje zagrejati i gornju stranu krofne spuštati okrenutu prema dole i pržiti pa okrenuti.
Recept poslala Tanja Đorđević
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem