Slanu verziju ovog jednostavnog i ukusno peciva ste već isprobali, a sada vam donosimo malo izmenjen recept za slatku verziju. Treba da se doda par sastojka, ali priprema je isto 10-ak minuta.
Sastojci:
- 250-300 g brašna
- 250 g jogurta
- 150 ml mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica limunove korice
- 70 g šećera
- 10 g praška za pecivo
Priprema:
Jaje i šećer umutite, pa dodajte jogurt, promešajte, sipajte mleko, rendanu limounovu koricu i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo. Mešajte posle svakog dodavanja dok ne dobijete gusto i lepljivo testo. Zagrejte ulje u tiganju, pa umočite kašiku u testo i stavljajte da se prži. Kada dobiju zlatnu boju gotovi su, a onda ih uvaljajte u šećer.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Recept za jednostavnu pitu od heljde sa sirom i kajmakom
Zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice