Slanu verziju ovog jednostavnog i ukusno peciva ste već isprobali, a sada vam donosimo malo izmenjen recept za slatku verziju. Treba da se doda par sastojka, ali priprema je isto 10-ak minuta.
Sastojci:
- 250-300 g brašna
- 250 g jogurta
- 150 ml mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica limunove korice
- 70 g šećera
- 10 g praška za pecivo
Priprema:
Jaje i šećer umutite, pa dodajte jogurt, promešajte, sipajte mleko, rendanu limounovu koricu i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo. Mešajte posle svakog dodavanja dok ne dobijete gusto i lepljivo testo. Zagrejte ulje u tiganju, pa umočite kašiku u testo i stavljajte da se prži. Kada dobiju zlatnu boju gotovi su, a onda ih uvaljajte u šećer.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus