Za sve ljubitelje čokoladnih poslastica koje se ne peku ovo je idealan desert.

Sastojci:

  • 300 grama čokolade za kuvanje
  • 100 grama gorke crne čokolade
  • 600 ml slatke pavlake
  • 20 grama šećera u prahu
  • 4 kašike soka od pomorandže
  • kašičica rendane pomorandžine kore
  • komadić maslaca
  • narendana bela čokolada (za dekoraciju)

Priprema:

Otopite na pari čokoladu za kuvanje i crnu čokoladu. Slatku pavlaku umutite u šlag, dodajte šećer u prahu, 4 kašike soka od pomorandže, kašičicu pomorandžine kore, i obe otopljene čokolade. Sve sastojke dobro umutite mikserom, pa dodajte još 100 grama izdrobljene čokolade za kuvanje.

Smesu sipajte u kalup koji se skida, i ostavite je u zamrzivaču minimum tri sata. Od preostalih 100 grama čokolade za kuvanje napravite glazuru za tortu tako što ćete je otopiti sa maslacem.

Nakon tri sata izvadite tortu iz zamrzivača. Kada ste skinuli kalup, prelijte tortu prethodno napravljenom čokoladnom glazurom, i pospite narednanu belu čokoladu kao dekoraciju.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvar ukusa