Ko bi odoleo ovakvoj poslastici. Počastite sebe i ukućane ovog vikenda.
Testo:
- 500g brašna, tip 400
- prstohvat soli
- pola kašičice rendane limunove kore
- 1 kesica vanillin šećera
- 230ml toplog mleka
- 80g šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 jaja
- 60g putera sobre temperature
- Kašika istopljenog putera za premaz
- Ulje za činiju
Krem:
- 250g maskarpone sira
- 100g prah šećera
- 1 kašika Arome vanile
- 1 kesica kremfixa
- 350ml slatke pavlake
Još:
- prah šećer za posipanje
- 300g svežih seckanih jagoda za filovanje
Priprema:
Za testo pomešati toplo mleko, šećer, vanilin šećer i kvasac i ostaviti da se aktivira 5 minuta.
U veću posudu staviti sve preostale sastojke za testo, dodati smesu sa kvascem i uz pomoć miksera ili ručno umesiti lepljivo testo. Testo izvaditi iz činije i formirati loptu na podlozi koja je posuta brašnom.
Loptu vratiti u činiju podmazati je sa malo ulja, prekriti činiju krpom i ostaviti da naraste 1h.
Nakon toga premesiti testo i iseći ga na 12 jednakih delova. Od delova formirati loptice i ređati ih na pleh obloženim pek papirom. Loptice opet prekriti i ostaviti da odstoje još pola sata.
Premazati ih istopljenim puterom i peći krofne 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju na 180 stepeni na režimu gde se pali gornji i donji grejač rerne.
Nakon pečenja ostaviti krofne da se ohlade u potpunosti, za to vreme pripremiti krem.
Mikserom umutiti slatku pavlaku sa kremfixom, mutiti malo pre nego što postane skorz čvrsta. U drugoj posudi umutiti maskarpone sir, prah šećer i aromu vanile. Spatulom uz
lagano mešanje spojiti slatku pavlaku sa smesom od maskarpone sira u jedan fil.
Ohlađene krofne preseći horizontalno na pola, u dresir kesu staviti krem, donju polovinu nafilovati slojem kremom, poređati seckane jagode i preko njih staviti jos jedan sloj krema.
Slobodno stavite dosta jagoda kako bi punjenje bilo bogato.
Preklopiti gornjom polovinom, krofne posuti prah šećerom i odložiti u frižider na pola sata da se rashlade. Nakon toga su spremne za jelo.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus