Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Drugačije su od standardnih: KROFNE IZ RERNE sa jagodama i kremastim filom

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Drugačije su od standardnih: KROFNE IZ RERNE sa jagodama i kremastim filom

Izvor: Foto: Slatka domaćica

Ko bi odoleo ovakvoj poslastici. Počastite sebe i ukućane ovog vikenda.

Vreme pripreme: 40 minutaVreme narastanja testa: 1 sat i 30 minutaVreme pečenja: 20 minutaVreme hlađenja: 30 minuta

Testo:

  • 500g brašna, tip 400
  • prstohvat soli
  • pola kašičice rendane limunove kore
  • 1 kesica  vanillin šećera
  • 230ml toplog mleka
  • 80g šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 jaja
  • 60g putera sobre temperature
  • Kašika istopljenog putera za premaz
  • Ulje za činiju

Krem:

  • 250g maskarpone sira
  • 100g prah šećera
  • 1 kašika Arome vanile
  • 1 kesica kremfixa
  • 350ml slatke pavlake

Još:

  • prah šećer za posipanje
  • 300g svežih seckanih jagoda za filovanje

Priprema:

Za testo pomešati toplo mleko, šećer, vanilin šećer i kvasac i ostaviti da se aktivira 5 minuta.

U veću posudu staviti sve preostale sastojke za testo, dodati smesu sa kvascem i uz pomoć miksera ili ručno umesiti lepljivo testo. Testo izvaditi iz činije i formirati loptu na podlozi koja je posuta brašnom.

Loptu vratiti u činiju podmazati je sa malo ulja, prekriti činiju krpom i ostaviti da naraste 1h.

Nakon toga premesiti testo i iseći ga na 12 jednakih delova. Od delova formirati loptice i ređati ih na pleh obloženim pek papirom. Loptice opet prekriti i ostaviti da odstoje još pola sata.

Premazati ih istopljenim puterom i peći krofne 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju na 180 stepeni na režimu gde se pali gornji i donji grejač rerne.

Nakon pečenja ostaviti krofne da se ohlade u potpunosti, za to vreme pripremiti krem.

Mikserom umutiti slatku pavlaku sa kremfixom, mutiti malo pre nego što postane skorz čvrsta. U drugoj posudi umutiti maskarpone sir, prah šećer i aromu vanile. Spatulom uz

lagano mešanje spojiti slatku pavlaku sa smesom od maskarpone sira u jedan fil.

Ohlađene krofne preseći horizontalno na pola, u dresir kesu staviti krem, donju polovinu nafilovati slojem kremom, poređati seckane jagode i preko njih staviti jos jedan sloj krema.

Slobodno stavite dosta jagoda kako bi punjenje bilo bogato.

Preklopiti gornjom polovinom, krofne posuti prah šećerom i odložiti u frižider na pola sata da se rashlade. Nakon toga su spremne za jelo.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: Instagram/slatka domaćica

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti