Svi vole krofne, zato vam donosimo recept za malo zdraviju varijantu gde nema prženja u dubokom ulju.
Sastojci:
- 30g kvasca
- 130g mleka
- 130g vode
- 2 jajeta
- 1 vaniln šećer
- korica jednog limuna
- 80g putera
- 570g brašna
Priprema:
Zagrejte vodu i mleko pa prelijte preko kvasca i promešajte dok se ne istopi. U drugoj posudi sjedinite jaja, koricu limuna, vodu ,šećer i puter. Pa sve sjediniti se brašnom. Mesite testo barem 10 min dok ne postane glatko. Ostavite da odmara na toplom mestu oko 1h. Potom ga prebacite na podlogu koju ste premazali uljem i razvucite na debljinu od 1,5cm. Vadite krofne čašom pa ih ostavite da narastu 15ak min i onda ih prebacite na pleh na koji ste stavili papir za pečenje i premažite ga puterom. Potom svaku krofnu premažite sa dosta putera i pecite na 180 stepeni 20ak min. Koristite za punjenje džem ili krem.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem