Svi vole krofne, zato vam donosimo recept za malo zdraviju varijantu gde nema prženja u dubokom ulju.
Sastojci:
- 30g kvasca
- 130g mleka
- 130g vode
- 2 jajeta
- 1 vaniln šećer
- korica jednog limuna
- 80g putera
- 570g brašna
Priprema:
Zagrejte vodu i mleko pa prelijte preko kvasca i promešajte dok se ne istopi. U drugoj posudi sjedinite jaja, koricu limuna, vodu ,šećer i puter. Pa sve sjediniti se brašnom. Mesite testo barem 10 min dok ne postane glatko. Ostavite da odmara na toplom mestu oko 1h. Potom ga prebacite na podlogu koju ste premazali uljem i razvucite na debljinu od 1,5cm. Vadite krofne čašom pa ih ostavite da narastu 15ak min i onda ih prebacite na pleh na koji ste stavili papir za pečenje i premažite ga puterom. Potom svaku krofnu premažite sa dosta putera i pecite na 180 stepeni 20ak min. Koristite za punjenje džem ili krem.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Metalik uskršnja jaja sa sedefastim sjajem po receptu Marte Stjuart
Najlepša uskršnja torta koja se jednostavno pravi
Jednostavna krompir salata koja ide uz svako meso
Posna proja sa kiselom vodom za Veliki petak
Pita sa jajima i spanaćem za Uskrs