Svi vole krofne, zato vam donosimo recept za malo zdraviju varijantu gde nema prženja u dubokom ulju.

Sastojci:

  • 30g kvasca
  • 130g mleka
  • 130g vode
  • 2 jajeta
  • 1 vaniln šećer
  • korica jednog limuna
  • 80g putera
  • 570g brašna

Priprema:

Zagrejte vodu i mleko pa prelijte preko kvasca i promešajte dok se ne istopi. U drugoj posudi sjedinite jaja, koricu limuna, vodu ,šećer i puter. Pa sve sjediniti se brašnom. Mesite testo barem 10 min dok ne postane glatko. Ostavite da odmara na toplom mestu oko 1h. Potom ga prebacite na podlogu koju ste premazali uljem i razvucite na debljinu od 1,5cm. Vadite krofne čašom pa ih ostavite da narastu 15ak min i onda ih prebacite na pleh na koji ste stavili papir za pečenje i premažite ga puterom. Potom svaku krofnu premažite sa dosta putera i pecite na 180 stepeni 20ak min. Koristite za punjenje džem ili krem.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs