Pita sa višnjama koja podseća na baklavu.
Sastojci:
- 1/2 kg tankih kora
- 1 kg višanja
- malo šećera
- malo griza
- ulje
Za preliv:
- 100 gr šećera
- 100 ml vode
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Višnje dobro oprati i izvaditi koščice. Koru raširiti na sto, premazati uljem, posuti malo griza (1 supena kašika), malo šećerom i poprskati vodom. Najbolje ako imate pumpicu sa prskalicom. Četiri kore tako naslagati jednu preko druge i na zadnju u dnu poredjati po želji višnje i uviti.
Ređati u veći pleh (od šporeta). Premazati rolnice uljem i peći na 200 stepeni oko 40 min (zavisi od šporeta) da lepo porumeni.
Skuvati u šerpici šećer sa vodom i vanilom. Neka vri oko 2 min. Ohladiti. Kad je pita gotova vruću je poseći i preliti sirupom. Hladnu servirati.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem