Pita sa višnjama koja podseća na baklavu.

Sastojci:

  • 1/2 kg tankih kora
  • 1 kg višanja
  • malo šećera
  • malo griza
  • ulje

 Za preliv:

  • 100 gr šećera
  • 100 ml vode
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Višnje dobro oprati i izvaditi koščice. Koru raširiti na sto, premazati uljem, posuti malo griza (1 supena kašika), malo šećerom i poprskati vodom. Najbolje ako imate pumpicu sa prskalicom. Četiri kore tako naslagati jednu preko druge i na zadnju u dnu poredjati po želji višnje i uviti.

Ređati u veći pleh (od šporeta). Premazati rolnice uljem i peći na 200 stepeni oko 40 min (zavisi od šporeta) da lepo porumeni.

Skuvati u šerpici šećer sa vodom i vanilom. Neka vri oko 2 min. Ohladiti. Kad je pita gotova vruću je poseći i preliti sirupom. Hladnu servirati.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Bakina i dekina kuhinja