Ako želite možete da napravite domaće lisnato testo, ali je sa kupovnim mnogo jednostavnije.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 20 g šećera u prahu
- 1 l mleka
- 150 g šećera
- 160 g puding od vanile
- 150 g putera
- smrznute višnje (ili neko sezonsko voće)
- 100 g crne čokolade
Priprema:
Pospite lisnatno testo šećerom u prahu, a zatim ga pecite na 180°C nekih 15 minuta. Prerežite na pola, da dobijte 2 tanka lisnata testa. U mleko sipajte šećer i puding i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Puter umutite, pa u njega dodajte ohlađeni puding i dobro sjedinite.
Na lisnato testo ređajte fil, pa višnje ili još bolje neko sezonsko voće, pa testo i tako dok ne utrošite materijal. Poslednji red je fil i preko ide rendana čokolada. Ohladite u frižideru 3 sata.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus