Ako želite možete da napravite domaće lisnato testo, ali je sa kupovnim mnogo jednostavnije.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 20 g šećera u prahu
- 1 l mleka
- 150 g šećera
- 160 g puding od vanile
- 150 g putera
- smrznute višnje (ili neko sezonsko voće)
- 100 g crne čokolade
Priprema:
Pospite lisnatno testo šećerom u prahu, a zatim ga pecite na 180°C nekih 15 minuta. Prerežite na pola, da dobijte 2 tanka lisnata testa. U mleko sipajte šećer i puding i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Puter umutite, pa u njega dodajte ohlađeni puding i dobro sjedinite.
Na lisnato testo ređajte fil, pa višnje ili još bolje neko sezonsko voće, pa testo i tako dok ne utrošite materijal. Poslednji red je fil i preko ide rendana čokolada. Ohladite u frižideru 3 sata.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem