Ako želite možete da napravite domaće lisnato testo, ali je sa kupovnim mnogo jednostavnije. 

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa 
  • 20 g šećera u prahu 
  • 1 l mleka 
  • 150 g šećera 
  • 160 g puding od vanile
  • 150 g putera 
  • smrznute višnje (ili neko sezonsko voće) 
  • 100 g crne čokolade 

Priprema:

Pospite lisnatno testo šećerom u prahu, a zatim ga pecite na 180°C nekih 15 minuta. Prerežite na pola, da dobijte 2 tanka lisnata testa. U mleko sipajte šećer i puding i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Puter umutite, pa u njega dodajte ohlađeni puding i dobro sjedinite. 

Na lisnato testo ređajte fil, pa višnje ili još bolje neko sezonsko voće, pa testo i tako dok ne utrošite materijal. Poslednji red je fil i preko ide rendana čokolada. Ohladite u frižideru 3 sata. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs