Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deserti bez pečenja

MOŽE DA BUDE POSNO I MRSNO: Čizkejk sa malinama, umesto sira koristite OVAJ SASTOJAK - verujte, ukus je fenomenalan

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Čizkejk je postao popularan poslednjih godina, jer je jednostavan desert koji se ne peče, a osvežava zbog sira i malina.

Izvor: Jecine kulinarije

Čizkejk se pravi sa sirom, što i sam naziv govori, ali ako stavite puding od vanile dobićete kremasti desert koji ćete obožavati. 

Sastojci:

Za podlogu:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 180 g margarina
  • 5 kašika mleka ( sojinog ili kravljeg )

Za žuti fil:

  • 500 ml sojinog mleka
  • 6 kašika šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 100 g margarina

Za fil od malina:

  • 350 g malina
  • 1 puding od vanile
  • 1 kašika gustina
  • 140 g šećera
  • 200 ml vode
  • +100ml vode da se razmuti gustin i puding

Možda će vas zanimati


Priprema:
Za podlogu: Istpite margarin i dodajte u mleveni keks. Takođe dodajte i mleko (sojino ukoliko pravite posni kolač)
Dobro promešajte da se sastojci sjedine i prebacite u kalup. Poravnajte čašom ili nekim predmetom sa ravnim dnom. Odložite u frižider.

Za žuti fil: U mleko (sojino) dodajte šećer i zakuvajte puding. Ostavite da se puding potpuno ohladi. Kada se ohladi u njega dodajte margarin i dobro umutite. Prebacite fil na podlogu od keksa i vratite u frižider.

Za fil od malina: U šerpu stavite vodu, maline i šećer i ostavite da provri. Posebno sjedinite puding, gustin i 100 ml vode, promešajte da se sjedini i kada provri fil sa malinama, dodajte puding sa gustinom, skuvajte i ostavite na sobnoj temperaturi samo da se prohladi. Zatim ga sipati preko žutog fila u kalup i ostaviti preko noći da se stegne. Nakon toga kolač je spreman da se seče i posluži.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Po receptu jecine kulinarije 

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti