Ova torta će vas osvežiti u toplim danima, a veoma lako se priprema.
Potrebni sastojci:
- 1 šolja mlevenog keksa
- 1/4 šolje otopljenog putera
- 2 šolje pavlake za šlag
- 240 g krem sira
- 1 šolja šećera u prahu
- 2 šolje svežih malina
- 1 kašičica limunovog soka
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
Pogledajte i Hrskava ledena torta
Priprema:
U manjoj posudi izmešajte keks i puter pa smesu utisnite u okrugli kalup da dobijete koru. U veću posudu sipajte šlag i umutite pa ostavite sa strane. U posebnoj posudi mikserom mutite krem sir i šećer u prah, pa umešajte maline, limunov sok i vanilu. Na kraju dodajte šlag i sve lepo sjedinite. Dobijenu kremu sipajte preko kore, lepo poravnajte i stavite na hlađenje u frižider ili zamrzivač u zavisnosti od toga koliko ledenu tortu želite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: lifepress magazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus