1. Zasecite šipku vanile i izvadite srž, pa sve zakuvajte u mleku i pavlaci. Ostavite da se ohladi. Žumanca i šećer penasto umutite, pa u to polako umešajte mleko. Preručite u šerpu, izvadite šipku vanile, i drvenom varjačom na laganoj vatri mešajte dok se krem ne zgusne (pazite da ne vri). Stavite šerpu u hladnu vodu, pa umutite krem.
2. Krem stavite u metalnu posudu u zamrzivač na najmanje šest sati (povremeno ga mešajući).
3. Rastopite čokoladu. Kukuruzne pahuljice smrvite i umešajte u čokoladu. Smesu stavite kao biskvit u dva kalupa (prečnika 18 centimetara) i sačekajte da se stvrdne. Polovinu bobica zakuvajte sa 2-3 kašike vode, ostavite da se ohladi, pa dodajte ostale borovnice.
4.Odmrznite sladoled i u polovinu umešajte bobice. Na donju koru stavite sladoled od vanile, poklopite drugim biskvitom, pa stavite sladoled od borovnica. Kolač stavite na dva sata u zamrzivač.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus