Sastojci:
- 5 krompira
- 2 kobasice, isečene na kolutove
- 1 luk isečen na trakice
- šaka peršuna, iseckanog
- so i biber po ukusu
- 1 kašika putera
- 2 kašike pšeničnog brašna
- 500 ml mleka
- prstohvat muskatnog oraščića
- origano, po ukusu
- kačkavalj, po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za krompir zapečen sa kobasicama i sirom:
Krompir prvo isecite na kolutove pa skuvajte, ali ne treba da bude previše mekan. Zagrejte rernu na 200 stepeni. U međuvremenu propržite kobasice, pa im dodajte luk i peršun. Krompir prebacite u vatrostalnu posudu, a preko njega prebacite kobasice sa lukom i peršunom.
Otopite puter u šerpi, dodajte mu brašno i mleko pa posolite i pobiberite. Kuvajte dok se ne zgusne pa dodajte prstohvat muskatnog oraščića. Tom smesom prelijte krompire pa odozgo stavite kačkavalj. Pecite u rerni 10 minuta. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaću srpsku krompir salatu za praznike.
Pročitajte kako se prave filovani posni krompiri
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Zapečeni makaroni sa sirom i slaninom
Recept za svinjetinu sa sosom od senfa
Kako da napravite najhrskaviji karfiol
Lisnato pecivo sa krompirom i mesom