Sastojci:

  • 5 krompira
  • 2 kobasice, isečene na kolutove
  • 1 luk isečen na trakice
  • šaka peršuna, iseckanog
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika putera
  • 2 kašike pšeničnog brašna
  • 500 ml mleka
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • origano, po ukusu
  • kačkavalj, po ukusu

Pogledajte kako se pravi: 

Recept za krompir zapečen sa kobasicama i sirom:

Krompir prvo isecite na kolutove pa skuvajte, ali ne treba da bude previše mekan. Zagrejte rernu na 200 stepeni. U međuvremenu propržite kobasice, pa im dodajte luk i peršun. Krompir prebacite u vatrostalnu posudu, a preko njega prebacite kobasice sa lukom i peršunom.

Otopite puter u šerpi, dodajte mu brašno i mleko pa posolite i pobiberite. Kuvajte dok se ne zgusne pa dodajte prstohvat muskatnog oraščića. Tom smesom prelijte krompire pa odozgo stavite kačkavalj. Pecite u rerni 10 minuta. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaću srpsku krompir salatu za praznike.

Pročitajte kako se prave filovani posni krompiri

BONUS VIDEO

Instagram/gobblegrams Recept za pržene krokete od krompira sa sirom

StvarUkusa