Sastojci:
- 1 kg svinjskog filea
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 2 kašike ulja
Za sos:
- 120 g pavlake za kuvanje
- 1 kašika senfa
- 1 kašika senfa u zrnu
- 2 kašičice estragona, sitno iseckanog
- 2 kašičice peršuna, sitno iseckanog
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 – 2 kašike vode, po potrebi
Recept za svinjetinu sa sosom od senfa:
Za svinjetinu prvo zagrejte rernu na 200°C. Filee začinite solju i biberom. Zagrejte ulje u tiganju za rernu na srednje jakoj vatri. Pržite svinjetinu dok ne dobije zlatnu boju, oko 5 minuta. Prebacite tiganj sa svinjetinom u rernu. Pecite 12 – 15 minuta.
Izvadite meso iz rerne i prebacite na rešetku na 5 minuta. Nakon toga napravite sos. Vratite isti tiganj na šporet na srednju vatru. Sipajte pavlaku za kuvanje, kašiku senfa i kašiku senfa u zrnu.
Kada se zagreje, umešajte so, biber, estragon i peršun. Ako vam se čini da je sos previše gust, razblažite ga sa malo vode po potrebi. Nema potrebe da se krčka, sos je gotov! Prelijte preko mesa i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i rolovanu svinjetinu sa slaninom i kačkavaljem.
Pročitajte kako se pravi svinjsko pečenje sa hrskavom koricom u sosu od jabuke
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.