Sastojci:

  • 3 kašike ulja
  • 4 svinjske šnicle bez kostiju
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice crnog bibera
  • 1 crni luk oljušten i sitno iseckan
  • 6 pečuraka, naseckanih
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • 2 kašike običnog brašna
  • 360 ml pilećeg bujona
  • ½ kašike paradajz pirea
  • ½ kašike belog vinskog sirćeta
  • 60 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike sveže seckanog peršuna

Recept za svinjske šnicle u sosu od pečuraka:

Kako biste napravili svinjske šnicle, zagrejte 2 kašike ulja u velikom tiganju na jakoj vatri. Pospite obe strane svinjskih šnicli sa 1/4 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Stavite u tiganj i pržite 6-7 minuta, okrećući jednom, dok ne porumeni. Izvadite iz tiganja i stavite na tanjir. Dodajte preostalu 1 kašiku ulja u tiganj, pa dodajte naseckani luk, naseckane pečurke i preostalu 1/4 kašičice soli i bibera.

Pržite 5 minuta, često mešajući, dok luk ne omekša. Dodajte beli luk. Pržite još minut, uz mešanje. Pospite brašno preko luka i pečuraka i promešajte. Sipajte bujona uz mešanje. Potom dodajte paradajz pire, belo vinsko sirće, pavlaku za kuvanje i ponovo promešajte.

Ubacite svinjske šnicle nazad u tiganj i dinstajte 10 minuta da se sos zgusne. Servirajte posuto svežim peršunom. Možda ćete želeti da napravite i zapečene svinjske šnicle sa krompirom u umaku od sira.

Pročitajte kako se prave karamelizovane svinjske šnicle

BONUS VIDEO

Kurir televizija ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)

StvarUkusa