Sastojci:
- 3 kašike ulja
- 4 svinjske šnicle bez kostiju
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice crnog bibera
- 1 crni luk oljušten i sitno iseckan
- 6 pečuraka, naseckanih
- 3 čena belog luka, sitno naseckana
- 2 kašike običnog brašna
- 360 ml pilećeg bujona
- ½ kašike paradajz pirea
- ½ kašike belog vinskog sirćeta
- 60 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike sveže seckanog peršuna
Recept za svinjske šnicle u sosu od pečuraka:
Kako biste napravili svinjske šnicle, zagrejte 2 kašike ulja u velikom tiganju na jakoj vatri. Pospite obe strane svinjskih šnicli sa 1/4 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Stavite u tiganj i pržite 6-7 minuta, okrećući jednom, dok ne porumeni. Izvadite iz tiganja i stavite na tanjir. Dodajte preostalu 1 kašiku ulja u tiganj, pa dodajte naseckani luk, naseckane pečurke i preostalu 1/4 kašičice soli i bibera.
Pržite 5 minuta, često mešajući, dok luk ne omekša. Dodajte beli luk. Pržite još minut, uz mešanje. Pospite brašno preko luka i pečuraka i promešajte. Sipajte bujona uz mešanje. Potom dodajte paradajz pire, belo vinsko sirće, pavlaku za kuvanje i ponovo promešajte.
Ubacite svinjske šnicle nazad u tiganj i dinstajte 10 minuta da se sos zgusne. Servirajte posuto svežim peršunom. Možda ćete želeti da napravite i zapečene svinjske šnicle sa krompirom u umaku od sira.
Pročitajte kako se prave karamelizovane svinjske šnicle
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem