Sastojci:

  • 3 kašike ulja
  • 4 svinjske šnicle bez kostiju
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice crnog bibera
  • 1 crni luk oljušten i sitno iseckan
  • 6 pečuraka, naseckanih
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • 2 kašike običnog brašna
  • 360 ml pilećeg bujona
  • ½ kašike paradajz pirea
  • ½ kašike belog vinskog sirćeta
  • 60 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike sveže seckanog peršuna

Recept za svinjske šnicle u sosu od pečuraka:

Kako biste napravili svinjske šnicle, zagrejte 2 kašike ulja u velikom tiganju na jakoj vatri. Pospite obe strane svinjskih šnicli sa 1/4 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Stavite u tiganj i pržite 6-7 minuta, okrećući jednom, dok ne porumeni. Izvadite iz tiganja i stavite na tanjir. Dodajte preostalu 1 kašiku ulja u tiganj, pa dodajte naseckani luk, naseckane pečurke i preostalu 1/4 kašičice soli i bibera.

Pržite 5 minuta, često mešajući, dok luk ne omekša. Dodajte beli luk. Pržite još minut, uz mešanje. Pospite brašno preko luka i pečuraka i promešajte. Sipajte bujona uz mešanje. Potom dodajte paradajz pire, belo vinsko sirće, pavlaku za kuvanje i ponovo promešajte.

Ubacite svinjske šnicle nazad u tiganj i dinstajte 10 minuta da se sos zgusne. Servirajte posuto svežim peršunom. Možda ćete želeti da napravite i zapečene svinjske šnicle sa krompirom u umaku od sira.

Pročitajte kako se prave karamelizovane svinjske šnicle

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO) Izvor: ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)

StvarUkusa