Sastojci:
- 450 g mlevene piletine
- 240 g prezli
- 1 veliko jaje
- 1 kašičica mešavine biljnih začina
- 1 kašičca soli, ili po potrebi
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 240 g paradajza, iseckanog
- 50 g sitno narendanog kačkavalja, plus za serviranje
- 1/2 malog žutog luka, sitno iseckanog
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 240 ml pilećeg bujona
- 120 ml suvog belog vina
- 500 g njoki
- 700 g bebi spanaća
- 120 ml pavlake za kuvanje
Recept za pileće ćufte sa njokama:
Kako biste napravili pileće ćufte, u posudi rukama pomešajte mlevenu piletinu, prezle, jaje, mešavinu začinskog iblja, so, biber, beli luk u prahu, 120 g paradajza i120 g kačkavalja. Napravite od smese 18 ćufti. Propržite ih na tiganju na malo ulja, dok ne porumene.
U lonac ubacite luk, beli luk, bujon, vino i malo ulja, pa začinite solju. Ubacite ćufte i kuvajte 1 sat. Nakon toga prebacite ćufte u pleh obložen folijom i pecite ih u rerni oko 8 minuta, dok ne postanu zlatno-braon boje.
Ubacite njoke i preostali preostali paradajz u lonac u kome ste kuvali ćufte i promešajte da se sve sjedini. Pokrijte i kuvajte dok njoke ne omekšaju, oko 20 minuta. Umešajte spanać, pavlaku za kuvanje i kačkavalj.
U međuvremenu izvadite ćufte iz rerne i vratite ih u lonac. Pokrijte i kuvajte dok spanać ne usahne, još oko 5 minuta. Podeliti njoke i ćufte u činije. Pospite sa još kačkavalja. Možda ćete želeti da napravite i ćufte u paradajz sosu.
Pročitajte i kako se prave ćufte od mlevenog mesa u sosu od pečuraka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom