Sastojci:
- 65 g običnih prezli
- 2 kašike rendanog parmezana
- 2 kašičice mašavine suvih začina
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice crvenog luka u prahu
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 kašičice soli
- 450 g mlevene ćuretine
- 1 veliko jaje
- stino seckani peršun, jedna veza
Recept za ćureće ćufte sa parmezanom:
Zagrejte rernu na 200 C. U činiji pomešajte prezle, parmezan, mešavinu suvih začina, beli luk u prahu, crni luk u prahu, so i biber, jaje i peršun. Dodajte mlevenu ćuretinu u posebnu veliku posudu, a zatim ubacite prethodno napravljenu mešavinu jaja i prezla. Rukama promešajte sve dok se ne sjedini. Pokušajte da ne mešate previše, jer to može učiniti ćufte čvrstim.
Mesnu smesu podelite i oblikujte u 16 ćufti, po oko dve kašike za svaku. Da biste lakše ravnomerno podelili meso, prvo ga podelite na četvrtine, a zatim svaku četvrtinu na četiri dela.
Stavite oblikovane ćufte na pleh obložen papirom za pečenje. Prebacite ih u rernu i pecite 20 minuta, ili dok ne budu pečene. Ako više volite da porumene, pecite ih15 minuta, a zatim ih prebacite u zagrejani tiganj sa puterom i dinstajte dok ne porumene, oko pet minuta. Servirajte ih sa pire krompirom ili sa špagetama i uživajte!
Ćufte od belog mesa su idealne za malo laganiji obrok, ako niste ljubitelji crvenog mesa. Prave lako, a možete da ih servirate uz špagete i paradajz sos. Ako volite ćufte, možda ćete želeti da napravite i ćufte od povrća, gotove za pola sata.
Pročitajte kako se prave sarma ćufte za lenje domaćice
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem