Za pripremu ćufti postoje različiti recepti i ne zna se koji je ukusniji. Mi ih često pripremamo sa paradajz sos i služimo sa pire krompirom, a donosimo vam i super grčki recept za ovo jelo. Napravite ukusne ćufte od mlevenog mesa sa začinima, a ono što je bitno da uradite jeste da ostavite meso minimum sat vremena u frižideru kako bi se ukusi lepo spojili. Uživajte i služite sa caciki umakom!
Sastojci:
- 450 g mlevene govedine
- 1 crni luk
- 100 g prezli
- 120 ml mleka
- 50 g parmezana
- 1 veza peršuna
- 1 čen belog luka
- 1 paprika
- 1 jaje
- 1 kašičica origana
- 1/4 kašičice slatke paprike
- 100 g brašna
Recept za grčke ćufte od mlevenog mesa:
U blenderu usitnite crni i beli luk, pa dobro procedite. U posudu stavite mleveno meso, pa dodajte luk i papriku koju ste takođe izblendirali. Zatim dodajte parmezan, prezle, mleko koje ste umutili sa jajetom. Posolite, pobiberite, pospite origanom i slatkom paprikom. Sve dobro sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih sat vremena, a možete i preko noći. Nakon toga oblikujte ćufte, pa uvaljajte u brašno. Pržite ih u tiganju u kojem ste dobro zagrejali ulje. Ređajte na tanjir obložen ubrusom.
Pročitajte i ovo: Ćufte od jagnjetine i bulgura sa šargarepom i fetom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus