Ćufte se po originalnom receptu prave sa mlevenim mesom, ali danas postoje različite verzije ovog jela. Možete da ih napravite kao posne, tj. samo sa povrćem, a možete i u mleveno meso da dodajte sastojke po želji. Grčke ćufte sa tikvicama su odlična preporuka kada krene lepo vreme, ali i ove sa pečurkama i heljdom su preukusne. 

Sastojci:

  • 10 pečuraka 
  • 100 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 1 jaje 
  • 150 g heljde 
  • 3 kašike brašna 

Recept za ćufte sa pečurkama i mlevenim mesom:

15:01
Korak 1

Pripremite sastojke 

Heljdu skuvajte, pa višak vode procedite. Dodajte u heljdu sitno seckani luk, pa začinite po želji. Zatim propržite sitno seckane pečurke, pa dodajte u heljdu i sve lepo promešajte. 

15:02
Korak 2

Pomešajte sastojke 

U heljdu i pečurke dodajte jaje, mleveno meso i brašno. Sve dobro promešajte, a ako je potrebno još malo začinite.

15:02
Korak 3

Pržite

Oblikujte ćufte i ređajte u tiganj u koji ste sipali malo ulja. Pržite dok ne budu gotove. 

Pročitajte i ovo: U mleveno meso obavezno dodajte i kiselu vodu - ćufte su savršeno ukusne i sočne

BONUS VIDEO: 

TikTok/ fitgreenmind  Recept za ćufte od tikvica

(StvarUkusa/S.B.)