Ćufte se po originalnom receptu prave sa mlevenim mesom, ali danas postoje različite verzije ovog jela. Možete da ih napravite kao posne, tj. samo sa povrćem, a možete i u mleveno meso da dodajte sastojke po želji. Grčke ćufte sa tikvicama su odlična preporuka kada krene lepo vreme, ali i ove sa pečurkama i heljdom su preukusne.
Sastojci:
- 10 pečuraka
- 100 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 jaje
- 150 g heljde
- 3 kašike brašna
Recept za ćufte sa pečurkama i mlevenim mesom:
Pripremite sastojke
Heljdu skuvajte, pa višak vode procedite. Dodajte u heljdu sitno seckani luk, pa začinite po želji. Zatim propržite sitno seckane pečurke, pa dodajte u heljdu i sve lepo promešajte.
Pomešajte sastojke
U heljdu i pečurke dodajte jaje, mleveno meso i brašno. Sve dobro promešajte, a ako je potrebno još malo začinite.
Pržite
Oblikujte ćufte i ređajte u tiganj u koji ste sipali malo ulja. Pržite dok ne budu gotove.
Pročitajte i ovo: U mleveno meso obavezno dodajte i kiselu vodu - ćufte su savršeno ukusne i sočne
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus