Ćufte se po originalnom receptu prave sa mlevenim mesom, ali danas postoje različite verzije ovog jela. Možete da ih napravite kao posne, tj. samo sa povrćem, a možete i u mleveno meso da dodajte sastojke po želji. Grčke ćufte sa tikvicama su odlična preporuka kada krene lepo vreme, ali i ove sa pečurkama i heljdom su preukusne.
Sastojci:
- 10 pečuraka
- 100 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 jaje
- 150 g heljde
- 3 kašike brašna
Recept za ćufte sa pečurkama i mlevenim mesom:
Pripremite sastojke
Heljdu skuvajte, pa višak vode procedite. Dodajte u heljdu sitno seckani luk, pa začinite po želji. Zatim propržite sitno seckane pečurke, pa dodajte u heljdu i sve lepo promešajte.
Pomešajte sastojke
U heljdu i pečurke dodajte jaje, mleveno meso i brašno. Sve dobro promešajte, a ako je potrebno još malo začinite.
Pržite
Oblikujte ćufte i ređajte u tiganj u koji ste sipali malo ulja. Pržite dok ne budu gotove.
Pročitajte i ovo: U mleveno meso obavezno dodajte i kiselu vodu - ćufte su savršeno ukusne i sočne
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem