Mleveno meso spada u jeftinije i od njega možete da pravite razna jela. Koristi se za nadev za pite, pune se paprike i tikvice, ali najpopularnje jelo od mlevenog mesa su ćufte. Njihova priprema je jednostavna, a sve što treba da uradite jeste da u ćufte dodate začine po želji, kao i prezle. Ipak, ako želite da budete sigurni kako ćete napraviti ukusne i sočne ćufte, onda vam otkrivamo trik iskusnih domaćica.
Tajna je u marinadi
Nikada nemojte da kupujete čisto mlevenog meso, nego gledajte da bude mešano. Začinite po želji, a onda obavezno sipajte i kiselu vodu. Dodajte se 150 ml na 1 kg mlevenog mesa. Dodajte ako želite prezle i seckani luk, pa sve dobro sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite 3 sata u frižideru.
Nakon toga oblikujte ćufte i spremite ih po želji.
Pročitajte i ovo: Sve domaćice dodaju ovo u ćufte, a kvari ukus
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem