Mleveno meso spada u jeftinije i od njega možete da pravite razna jela. Koristi se za nadev za pite, pune se paprike i tikvice, ali najpopularnje jelo od mlevenog mesa su ćufte. Njihova priprema je jednostavna, a sve što treba da uradite jeste da u ćufte dodate začine po želji, kao i prezle. Ipak, ako želite da budete sigurni kako ćete napraviti ukusne i sočne ćufte, onda vam otkrivamo trik iskusnih domaćica

Tajna je u marinadi

Nikada nemojte da kupujete čisto mlevenog meso, nego gledajte da bude mešano. Začinite po želji, a onda obavezno sipajte i kiselu vodu. Dodajte se 150 ml na 1 kg mlevenog mesa. Dodajte ako želite prezle i seckani luk, pa sve dobro sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite 3 sata u frižideru. 

Nakon toga oblikujte ćufte i spremite ih po želji. 

Pročitajte i ovo: Sve domaćice dodaju ovo u ćufte, a kvari ukus

BONUS VIDEO: 

TikTok/thebaddiekitchen Mleveno meso sa 3 vrste sira

(StvarUkusa/S.B.)