Recepta ta mleveno meso ima miliona, ali u Srbiji se najčešće prave pljeskvice, ćevapi, ćufte i faširane šnicle. Sva ova jela su vrlo jednostavna za pripremu, ali ipak postoje trikovi koji će im poboljšati ukus. Ako volite da jedete ćevape ili faširane šnicle, potrebno je da dodate jedan sastojak u smesu.
Iskusne domaćice su otkrile tajnu, a oni manje iskusni će možda biti i skeptični kada vide o čemu je reč. Ako želite da ćufte ili faširane šnicle budu sočne, potrebno je da dodate šećer.
Koliko god vam delovalo čudno, probajte, jer šećer balansira ukus jela, pa tako pomaže ako su ćufte ili faširane šnicle previše slane ili kisele. Ali ne samo to, dodavanje šećera pomaže da dobijete hrskaviju koricu.
Nemojte da preterujete sa šećerom, dovoljno je da dodate 1 ravnu kašičicu na 1 kg mlevenog mesa. Ako želite još da poboljšate ukus dodajte i malo ključale vode.
Pročitajte i ovo: Mediteranske ćufte od sočiva
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem