Recepta ta mleveno meso ima miliona, ali u Srbiji se najčešće prave pljeskvice, ćevapi, ćufte i faširane šnicle. Sva ova jela su vrlo jednostavna za pripremu, ali ipak postoje trikovi koji će im poboljšati ukus. Ako volite da jedete ćevape ili faširane šnicle, potrebno je da dodate jedan sastojak u smesu.
Iskusne domaćice su otkrile tajnu, a oni manje iskusni će možda biti i skeptični kada vide o čemu je reč. Ako želite da ćufte ili faširane šnicle budu sočne, potrebno je da dodate šećer.
Koliko god vam delovalo čudno, probajte, jer šećer balansira ukus jela, pa tako pomaže ako su ćufte ili faširane šnicle previše slane ili kisele. Ali ne samo to, dodavanje šećera pomaže da dobijete hrskaviju koricu.
Nemojte da preterujete sa šećerom, dovoljno je da dodate 1 ravnu kašičicu na 1 kg mlevenog mesa. Ako želite još da poboljšate ukus dodajte i malo ključale vode.
Pročitajte i ovo: Mediteranske ćufte od sočiva
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus