Cvekla spada u zdravo povrće i ako je redovno jedete pomoći ćete svom organizmu. Kuvanje neće uništiti njena korisna svojstva, ali će vam biti potrebno mnogo vremena da omekša. Umesto kuvanja u šerpi, predlažemo vam da cveklu skuvate u tiganju. A pročitajte i kako da čuvate cveklu preko zime.
Ruska kuvarica, Julija Arhipova, otkrila je kako da skuvate cveklu u tiganju, a od nje možete da napravite salatu. Oljuštite cveklu, pa iseckajte na manje kockice. U tiganj sipajte 3 kašike ulja i dodajte seckanu cveklu. Promešajte i ostavite 5 minuta, pa sipajte 6-7 kašika vode. Poklopite i dinstajte. Kada se na poklopcu pojave kapljice vode, dinstajte još 5 minuta, pa sklonite sa šporeta. Ohladite u tiganju, ali poklopac ne skidajte.
Pročitajte i ovo: Super trikovi za kuvanje cvekle
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus