Cvekla spada u zdravo povrće i ako je redovno jedete pomoći ćete svom organizmu. Ona pomaže da očistite bubrege, krv i jetru, poboljšava vid i digestivni trakt... Kuvanje neće uništiti njena korisna svojstva, ali će vam biti potrebno mnogo vremena da omekša. Dugim kuvanjem ona gubi boju, a kako se to ne bi dogodilo pridržavajte se jednostavnih pravila koja će sačuvati ukus i jarku boju.
Кako kuvati cveklu?
Neke domaćice kada kuvaju cveklu prvo je ljušte, ali nemojte to da radite. Samo je stavite u šerpu i prelijte vodom i nikako nemojte da je solite, jer ćete tako samo produžiti vreme kuvanja. A onda sipajte i 1/2 kašičice limunovog soka (ako nemate može da posluži i sirće). Ovo je količina za 3 l vode.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus