Cvekla spada u zdravo povrće i ako je redovno jedete pomoći ćete svom organizmu. Ona pomaže da očistite bubrege, krv i jetru, poboljšava vid i digestivni trakt... Kuvanje neće uništiti njena korisna svojstva, ali će vam biti potrebno mnogo vremena da omekša. Dugim kuvanjem ona gubi boju, a kako se to ne bi dogodilo pridržavajte se jednostavnih pravila koja će sačuvati ukus i jarku boju.
Кako kuvati cveklu?
Neke domaćice kada kuvaju cveklu prvo je ljušte, ali nemojte to da radite. Samo je stavite u šerpu i prelijte vodom i nikako nemojte da je solite, jer ćete tako samo produžiti vreme kuvanja. A onda sipajte i 1/2 kašičice limunovog soka (ako nemate može da posluži i sirće). Ovo je količina za 3 l vode.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem