Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U VODU U KOJOJ SE KUVA CVEKLA DODAJTE LIMUN, ALI NEMOJTE DA JE SOLITE: Trikovi koje ćete stalno primenjivati

Ako je skuvate kako treba od cvekle možete da napravite najlepše salate, ali i sos za špagete.

 Zašto se dodaje limun kada se kuva cvekla Izvor: Shutterstock

Cvekla spada u zdravo povrće i ako je redovno jedete pomoći ćete svom organizmu. Ona pomaže da očistite bubrege, krv i jetru, poboljšava vid i digestivni trakt... Kuvanje neće uništiti njena korisna svojstva, ali će vam biti potrebno mnogo vremena da omekša. Dugim kuvanjem ona gubi boju, a kako se to ne bi dogodilo pridržavajte se jednostavnih pravila koja će sačuvati ukus i jarku boju. 

Кako kuvati cveklu?

Neke domaćice kada kuvaju cveklu prvo je ljušte, ali nemojte to da radite. Samo je stavite u šerpu i prelijte vodom i nikako nemojte da je solite, jer ćete tako samo produžiti vreme kuvanja. A onda sipajte i 1/2 kašičice limunovog soka (ako nemate može da posluži i sirće). Ovo je količina za 3 l vode. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti