Cvekla je izuzetno zdrava i veoma bogata kalcijumom, gvožđem i vitaminom A, i zato je odlična za imunitet. Bilo da ste malokrvni, imate nizak pritisak ili ste često bolesni, jedite ovu korenastu biljku. U poslednje vreme često se preporučuje sok od cvekle, ali i kao salata je odlična, a možete i supu od nje da napravite.
Salata od cvekle sa dodatkom kima je odlična uz sve vrste mesa, kao i mnoga druga jela. Za kuvanje cvekle obično treba oko sat vremena, jer se ovo povrće dugo kuva. Ali, sada vam otkrivamo jednostavan trik koji će vam pomoći da taj proces ubrzate.
Cveklu lepo operite, ali nemote da čistite koru i rep, jer će tako izgubiti sočnost i korisna svojstva. Zatim je stavite u šerpu sa ključalom vodom i nemojte da poklapate. Nakon 3-4 minuta, ubacite parče hleba. On će ukloniti sav neprijatan miris. Posle 15 minuta cvekla je gotova i iz vrele vode je prebacite u posudu sa ledenom vodom. Nakon 5 minuta možete da je koristite za jelo.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus