Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA SKUVATE CVEKLU ZA 15 MINUTA: Uštedite vreme, a 1 neočekivani sastojak će rešiti neprijatan miris

Sada ne morate da čekate sat vremena da se cvkela skuva, dovoljno je 15 minuta.

 Kako da skuvam cveklu za 15 minuta Izvor: Shutterstock

Cvekla je izuzetno zdrava i veoma bogata kalcijumom, gvožđem i vitaminom A, i zato je odlična za imunitet. Bilo da ste malokrvni, imate nizak pritisak ili ste često bolesni, jedite ovu korenastu biljku. U poslednje vreme često se preporučuje sok od cvekle, ali i kao salata je odlična, a možete i supu od nje da napravite.

Možda će vas zanimati

Salata od cvekle sa dodatkom kima je odlična uz sve vrste mesa, kao i mnoga druga jela. Za kuvanje cvekle obično treba oko sat vremena, jer se ovo povrće dugo kuva. Ali, sada vam otkrivamo jednostavan trik koji će vam pomoći da taj proces ubrzate.

Cveklu lepo operite, ali nemote da čistite koru i rep, jer će tako izgubiti sočnost i korisna svojstva. Zatim je stavite u šerpu sa ključalom vodom i nemojte da poklapate. Nakon 3-4 minuta, ubacite parče hleba. On će ukloniti sav neprijatan miris. Posle 15 minuta cvekla je gotova i iz vrele vode je prebacite u posudu sa ledenom vodom. Nakon 5 minuta možete da je koristite za jelo. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti